Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale
Home Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

‘Het plaatsen duurde maar een halve dag’

Leestijd: 2 min

Joke en Steef Voorn namen zonnepanelen “We betalen nu ruim 900 euro per jaar minder aan energie dan twee jaar geleden”.

Joke en Steef Voorn zijn supertevreden over de zonnepanelen op hun dak. Het maandbedrag voor energie kon na een jaar met 90 euro per maand omlaag. “Webetalen nu ruim 900 euro per jaar minder aan energie dan twee jaar geleden”, aldus Steef.

Voor het volledige plaatje: de woning van de familie Voorn is twee jaar geleden gerenoveerd. Het dak, de spouwmuren en de vloeren zijn toen geïsoleerd. Dat zorgt natuurlijk ook voor een groot deel voor de kostenbesparing. “Los daarvan raad ik iedere huurder zonnepanelen aan”, zegt Steef.

Snel beslist

Joke en Steef wilden al langer zonnepanelen. Maar die kosten nogal wat. “En we zijn al over de 70”, gaat Steef verder. “Dus ik dacht: die investering halen we er nooit meer uit.” Twee jaar geleden viel er een brief van Rochdale in de brievenbus. “Onze woning werd gerenoveerd. Rochdale vond dat een mooi moment om zonnepanelen aan te bieden. Het aanbod was dat we de panelen konden huren voor nog geen 13 euro per maand. We hoefden dus niet zelf te investeren. Meteen de volgende dag heb ik het formulier ondertekend teruggestuurd.”

Snel geplaatst

Het plaatsen van de panelen duurde maar een halve dag. “Dat ging allemaal heel vlot en snel”, zegt Joke. “Dat gaf geen enkele last. ’s Ochtends kwam er een ploegje werklui. Die zetten een steiger neer. Er kwam nog iemand binnen voor het elektrawerk, en het was klaar.” Steef: “We moesten het vermogen van de panelen nog even doorgeven aan NUON en een dag later bevestigde die dat alles geregeld was. Echt waar, ik raad iedereen aan om zonnepanelen te nemen. Je hebt er alleen maar voordeel van.”

Iets voor u? We hebben alle informatie over de aanvraag van zonnepanelen op een rij gezet.