Home Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Met voorrang naar de begane grond

Leestijd: 3 min

Vanwege onder andere een longziekte ging traplopen steeds moeilijker voor meneer Wattimena (69). Dat hij op 4-hoog woonde, werd een steeds groter probleem. Met behulp van de Rochdale Doorstroomregeling vond hij een nieuwe, passende woning.

Meneer Wattimena kon op zich nog wel traplopen, maar het ging steeds moeilijker. Vooral na een longoperatie. Het werd dus echt hoog tijd om te verhuizen naar een woning op de begane grond. Hij woonde in Amsterdam-Noord en wilde graag naar Landsmeer, dichter bij zijn zussen.

Op zoek

“Twee jaar geleden vertelde iemand me over de Rochdale Doorstroomregeling”, vertelt meneer Wattimena. “Daarbij krijg je voorrang als je vanuit Amsterdam naar elders wilt verhuizen van een grote naar een kleine woning. Daar heb ik me toen voor aangemeld. Een paar maanden geleden belde Monique Bos van Rochdale me. Ze was nieuw begonnen als bewonersbegeleider en vroeg me of ik nog op zoek was naar een nieuwe woning. Dat was ik zeker. Daarop beloofde ze voor me op zoek te gaan.”

Snel resultaat

En dat deed ze. Monique had al snel een geschikte woning voor meneer Wattimena gevonden. Aanvankelijk twijfelde hij, maar na een bezichtiging was hij enthousiast. Helaas was de woning toen inmiddels niet meer beschikbaar; een collega van Monique was voor een andere huurder ook op zoek en was haar net voor.

Tweede aanbod

Niet veel later kwam er een eindje verderop in dezelfde straat weer een woning vrij. Maar ditmaal accepteerde meneer Wattimena het aanbod niet: “De tuin en het huis zelf waren ontzettend verwaarloosd. Nee, dat zag ik niet zitten.”

Raak!

De derde keer was het raak: Monique had een vrijgekomen seniorenwoning gevonden in een straatje waar geen auto’s doorheen mogen. “Lekker rustig, en op een hoek in een fijne buurt.” Kortom, meneer Wattimena is erg tevreden. “Ik ben Monique erg dankbaar dat ze deze woning voor me gevonden heeft.”


Lagere huur

De huur van meneer Wattimena was in Amsterdam-Noord lager dan die in Landsmeer. Met de Rochdale Doorstroomregeling behoudt hij toch zijn oude huur. “Er is een groot tekort aan grote woningen”, licht Monique dit toe. “Er wonen best nog wat huurders in een woning die inmiddels te groot voor hen is. Bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. Daarom willen we het voor deze huurders zo aantrekkelijk mogelijk maken om naar een kleinere, beter passende woning te verhuizen.”Heeft u vragen over Rochdale Doorstroomregeling of een andere regeling om met voorrang te verhuizen? Neem dan contact op met Monique Bos via 06-12 64 03 27 of [email protected].