Geen objecten gevonden

Rochdale naar twee bestuurders en drie directeuren

Publicatiedatum: 02-06-2022

Vanaf linksboven met de klok mee: Nico Overdevest, bestuurder; Margot Lötters, directeur Buurten; Eric Nagengast, directeur Vastgoed; Maurice Kokhuis, directeur Klant.

De organisatiestructuur van Rochdale is aangepast. Het model met een driehoofdige bestuur zonder directeuren maakt plaats voor een organisatie met twee bestuurders en drie directeuren. De Raad van Commissarissen heeft hiertoe besloten naar aanleiding van het vertrek van Birgitte de Maar. Zij nam per 1 april 2022 afscheid als bestuurder bij Rochdale.

Drie directeuren

De drie directeuren die zijn aangesteld, komen uit de eigen gelederen van Rochdale. Het zijn Margot Lötters, Eric Nagengast en Maurice Kokhuis. Ze krijgen respectievelijk de volgende aandachtsgebieden onder hun hun hoede: Buurten, Vastgoed en Klant. De nieuwe indeling sluit naadloos aan op de ambities van Rochdale. 

Drie aandachtsgebieden

  • Buurten: sterke buurten staan centraal bij Rochdale;
  • Vastgoed: het bouwen, verbeteren en verduurzamen van woningen is daarvoor heel belangrijk; 
  • Klant: een efficiënt primair proces, noodzakelijk voor optimale klantdienstverlening, als basis.

Vacature voor nieuwe bestuurder

Nico Overdevest blijft bestuurder bij Rochdale. De tweede bestuurdersplek is vacant nu Hester van Buren benoemd is tot wethouder van de gemeente Amsterdam. De procedure om tot een opvolger te komen is gestart.  

Meer informatie 

  • Op Koers, het koersdocument voor de periode 2021-2026 (www.rochdale.nl/opkoers)
  • Pim de Ruiter, woordvoerder Rochdale: 06 27 32 9801

 

 

 

Deel deze pagina