Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale
Home Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Startbijeenkomt verduurzaming Hakfort en Huigenbos

Leestijd: 2 min

De woningen van de flats Hakfort en Huigenbos (in Amsterdam Zuidoost) zijn bepaald niet energiezuinig. Dat zorgt voor torenhoge energiekosten en is niet goed voor het milieu. Rochdale wil de woningen verduurzamen. Vandaag presenteert Rochdale haar verduurzamingsplannen op een startbijeenkomst voor bewoners.

 

 

 

 


Plaats:                  Maranatha Community Transformation Center, Bullewijkpad 51.
Datum:                 Woensdag 9 november 2022, 16.00-19.00 uur

Het is een inloopbijeenkomst, bewoners bepalen zelf hoe laat ze komen.

 

Themabijeenkomsten
Na de aftrap volgt een reeks themabijeenkomsten. Voor de onderwerpen wordt input opgehaald bij de bewoners. Mogelijke thema’s: elektrisch koken, stadswarmte, isolerende maatregelen aan woning en gebouw, et cetera. Bewoners worden persoonlijk uitgenodigd. 

 

Warmtenet

In 2040 wil de gemeente Amsterdam aardgasvrij zijn. Dat betekent: geen woningen meer die met aardgas verwarmd worden, niet meer koken op gas, geen aardgasaansluitingen meer. Voor Hakfort en Huigenbos kan dit relatief gemakkelijk, want er loopt een warmtenet in de buurt: een leiding die duurzame warmte levert. De flats kunnen hierop aangesloten kunnen worden.

 

Isoleringsprogramma
Om de verwarmingskosten laag te houden en het wooncomfort verder te verhogen, wil Rochdale de woningen ook heel goed isoleren. Er komt een compleet verduurzamingsprogramma dat Rochdale zo goed mogelijk wil afstemmen op de wensen van de bewoners.
 

Meer informatie:
https://www.rochdale.nl/indewijk/amsterdam/verduurzaming-hakfort-huigenbos

Pim de Ruiter, woordvoerder Rochdale: 06 27 32 9801