Voorkom een hoge jaarafrekening: pas uw maandbedrag aan.

Publicatiedatum: 13-01-2022

Foto: unsplash.com

De energiekosten zijn enorm gestegen. Waarom? Er is minder gas op voorraad, waardoor in heel Europa de prijs omhoog gaat. We adviseren u om het bedrag te verhogen, dan hoeft u later minder (of niet) bij te betalen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. 

Energie via een leverancier

Heeft u een contract met een eigen energieleverancier? Dat is bijvoorbeeld Vattenfall (voorheen NUON) of Eneco. U kunt daar zelf uw maandbedrag wijzigen. Dat kan telefonisch of via de website van de energieleverancier.

Energie via Rochdale

Betaalt u aan Rochdale iedere maand via de servicekosten voor warmte? Dan kunt u dit bedrag zelf laten wijzigen. Om u zo snel mogelijk te helpen, kunt u uw verzoek het beste indienen via ons online contactformulier. Wilt u liever op een ander manier contact? Bekijk hier onze andere contactmogelijkheden. 

Met hoeveel moet ik het bedrag verhogen?

Wij raden u aan om het maandbedrag met 30% te verhogen. Bijvoorbeeld: u betaalt nu € 100,- per maand voor warmte. Verhoog dan het bedrag met 30% naar € 130,-.

Hogere prijs voor iedereen

De prijs van gas gaat voor iedereen omhoog. Hoeveel u extra gaat betalen, hangt af van hoeveel gas u verbruikt. Grote gezinnen of bewoners van grote huizen gebruiken meestal meer gas.

Waarom verhoogt Rochdale de maandelijks warmtekosten niet automatisch?

Rochdale mag de servicekosten één keer per jaar wijzigen, namelijk in juli, met de huuraanpassing. Zelf kunt u  het maandbedrag wel altijd laten wijzigen.

Heeft u hierover nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 

 

Deel deze pagina