Geen objecten gevonden

Voorrang op een kleinere woning

Publicatiedatum: 12-05-2020

Wim Mons uit de Vogelbuurt in Amsterdam had niet meer zo’n grote woning nodig. Bovendien was hij door oogproblemen blind geworden. Hij woonde op 1 hoog in een maisonnette: voor de badkamer moest hij nóg een trap op. Niet zo handig, allemaal. Hoogste tijd dus om te verhuizen: van groot naar beter.

“Vanuit de Wmo had ik al een medische urgentie’, vertelt meneer Mons. ‘Maar zelfs daarmee was het lastig om een geschikte woning te vinden. In augustus 2019 heb ik bewonersbegeleider Monique Bos van Rochdale gevraagd of ze me kon helpen. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik extra urgentie kreeg. En daarmee heb ik een prettige benedenwoning gevonden. In de Bloemenbuurt, zo’n 3 kilometer verderop.”

Van Groot naar beter

Die extra urgentie voor meneer Mons kon Monique geven via de regeling ‘Van groot naar beter’. Meneer Mons liet een vijfkamerwoning achter en wilde verhuizen naar een woning kleiner dan 60 m2. Monique: “Daarmee kwam hij in aanmerking voor ‘Van groot naar beter’. Dan krijg je voorrang bij het zoeken van een nieuwe woning. Bijkomend voordeel van deze regeling: je nettohuur wordt niet hoger. Behalve bij een nieuwbouwwoning. Maar meneer Mons is naar een bestaande woning verhuisd.”

Een week uitstel

In maart 2020 vond meneer Mons zijn nieuwe woning. “Ik heb de huur vervolgens per 20 april afgezegd. Maar door alle corona-maatregelen kon ik mijn oude huis niet op tijd leeg opleveren. De verhuizer was ziek geworden en ik kon niet genoeg hulp regelen. Monique heeft me toen een week kosteloos uitstel gegeven. Dat nam een hoop stress weg.”

Monique: “Meneer Mons is al een hele tijd lid van de projectcommissie in de Vogelbuurt. Die denkt en praat mee over de renovatie van woningen in de Vogelbuurt. Het is fijn dat we op deze manier iets terug hebben kunnen doen voor hem.”

Wilt u ook verhuizen met voorrang?

Er gelden een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor voorrang bij het zoeken naar een nieuwe woning. Bekijk hier de regelingen en voorwaarden. 

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Monique Bos via 06-12 64 03 27 of mbos@rochdale.nl.

 

Deel deze pagina