Nieuwsbericht

Bewoners zingen mee tijdens opleverfeest Amstelveenseweg

Publicatiedatum: 28-10-2015

Bewoners zingen luidkeels mee tijdens het opleverfeest in het speeltuintje aan de Sportstraat. De renovatiewerkzaamheden aan het wooncomplex aan de Amstelveense weg op de hoek met de Stadionweg zijn klaar.

Het afgelopen jaar is het wooncomplex gerenoveerd. De voor- en achtergevel zijn hersteld. Het houtwerk van kozijnen en erkers is vernieuwd en tegelijkertijd zijn ze in de oorspronkelijk vorm teruggebracht en in de oude kleuren geverfd. Ook is de gevel op de kop van het complex, aan de kant van het Stadionplein, in de monumentale staat teruggebracht. “Natuurlijk net als in elk project zijn de mensen eerst sceptisch en sommige zien er zwaar tegenop”, zegt Rochdale medewerker Oliver Burmeister. “Zo zwaar dat het in eerste instantie veel moeite kost om medewerking te krijgen. Uiteindelijk zijn we zonder problemen bij elke huurder op tijd gestart. Dit kwam mede door van te voren gesprekken te houden en de mensen goed te informeren. Zo is het ons (de bewonersbegeleiding en de uitvoerders) ook gelukt om bij de 20 woningen die nog geen cv hadden en deze eerst niet wilden hebben, een cv installatie aan te leggen.”

Pareltjes van Rochdale
Het wooncomplex is in 1919 ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. Door financiële en logistieke moeilijkheden kon het pas zes jaar later worden voltooid, in 1925. De aanbesteding van de bouw was ongehoord: de woningstichting ging in zee met arbeiders die eerder waren uitgesloten van werk omdat ze hadden gestaakt. Eén van de commissarissen van de woningstichting sprak er schande van: deze arbeiders behoorden tot de meest consequente vijanden van het christelijk werkliedenverbond, waaruit de woningstichting was voortgekomen. Een reactie die in onze tijd niet meer voor te stellen is. Fotografie: Elmer van der Marel.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden