Stagiair Online Communicatie

 

Ben jij gek op social media en creatief als het gaat om bedenken van content en schrijven van teksten?

Dan zijn wij op zoek naar jou (en jij naar ons)!

Wij hebben per direct een stageplek Online Communicatie voor minimaal
32 uur per week en 4 maanden (langer mag ;-)

Wat ga jij doen?

 • Content bedenken, ontwikkelen en publiceren op social media en website, dit monitoren (volgen, reageren, in gesprek gaan)
 • Verbeteren van onze online vindbaarheid
 • Realiseren en verspreiden van relevante content binnen online communities
 • Resultaten van onze activiteiten op social media bijhouden en analyseren

Je krijgt alle vrijheid om werkzaamheden naar je toe trekken die passen bij wie jij bent en waar je interesses liggen op online communicatiegebied. Hoe nieuwsgierig ben je? Waar ben je goed in? Wat wil je leren? Deze stage biedt je de kans om zelf initiatieven te nemen, mee te werken en vooral veel te leren.

Wie ben jij?

Je bent een leergierige en proactieve student(e), die hélemaal social minded is. De begrippen online marketing, social media, content en analytics heb je vaak genoeg voorbij zien komen en wil je nu toetsen in de praktijk. Je begrijpt dat goeie, relevante content de basis is van communicatie met klanten en je vindt het leuk om creatieve en pakkende teksten te schrijven.

 • Je volgt een relevante studie op HBO- niveau (creatieve (marketing)-communicatie, media, redactie, film & journalistiek) 
 • Je voelt je thuis op social media en hebt uitgebreide kennis van Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, WhatsApp
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en schrijft creatief
 • Je bent leergierig, collegiaal, initiatiefrijk, gemakkelijk in de omgang en je durft vragen te stellen en je mening te geven


Wie zijn wij?

Rochdale is een woningcorporatie opgericht in 1903 door koetsier Pieter Roeland en zijn vriend Hendrik Glimmerveen, die tramconducteur was. Zij waren de pioniers die droomden van goede, betaalbare woningen voor iedereen. Daarom richtten zij Rochdale op. Tot op de dag van vandaag is Rochdale nog steeds de sociale corporatie die onze oprichters voor ogen hadden: we richten ons op mensen met een laag inkomen en zorgen voor voldoende sociale huurwoningen. Daarbij geloven we in de kracht van bewoners en een sterke gemeenschap. En geven we huurders én medewerkers de ruimte en vrijheid om met ideeën en initiatieven voor verbetering  te komen.
‘Rochdale geeft thuis’ in Amsterdam en omgeving. Kijk hier voor meer informatie


De afdeling Communicatie

Op de afdeling Communicatie werken vijf ervaren communicatieadviseurs. De onderlinge collegialiteit is groot; we werken zelfstandig en vormen een sterk en gezellig team. We vullen elkaar goed aan en houden elkaar scherp. Open, eerlijk en transparant zijn belangrijke waarden en dat betekent dat we altijd aanspreekbaar zijn, en dat we ook toegeven wanneer we iets niet goed hebben gedaan.


Wat bieden wij?

 • Een leerzame, gezellige en vooral leuke tijd voor minimaal 4 maanden bij een grote woningcorporatie in Amsterdam
 • Een dynamische en afwisselende stage op een informele communicatieafdeling 
 • Volop kansen om een bijdrage te leveren aan de vorm, richting en inhoud van onze online communicatievisie
 • Een stagevergoeding van € 450 per maand op basis van 36 urige werkweek.


Herken jij jezelf hierin? Voldoe je aan het profiel? En word je enthousiast? Stuur ons dan je sollicitatie! Je motivatie en CV graag naar vacaturesrochdalenl. Neem voor meer informatie contact op met Karin Dell (kdellrochdalenl).