Poelenburg en Peldersveld

Groot onderhoud Poelenburg

De wijk Poelenburg in Zaandam is flink vernieuwd. We hebben groot onderhoud gedaan aan ruim 330 woningen. We moeten nog één complex aanpakken: de ‘Spaghettiflat’ aan de Clusiusstraat/Poelenburg. Deze flat wordt gesloopt. De plannen werken wij momenteel uit, in goed overleg met de bewoners

Sloop Spaghettiflat Clusiusstraat

De kwaliteit van de flat is slecht en moeilijk te verbeteren met een renovatie. Daarom wordt de flat gesloopt. De gemeente Zaanstad is akkoord met dit plan. Lees meer over de sloop van Spaghettiflat.

Groot onderhoud Poelenburg

Wij hebben het groot onderhoud in Poelenburg afgerond. De woningen zijn van binnen en buiten flink opgeknapt. Ook zijn ze energiezuiniger gemaakt. De gemeente heeft de openbare ruimte aangepakt. Het gaat om de volgende woonblokken:

  • Dodonaeusstraat (48 woningen)
  • Clusiusstraat (48 woningen)
  • E-flats (144 woningen)
  • Goethartstraat (torenflat 32 woningen)
  • Jasperstraat (torenflat 32 woningen)
  • Abraham Kloosstraat (torenflat 32 woningen)

Bouwen aan een sterke wijk

Wij zetten ons actief in voor het verbeteren van de wijk Poelenburg en Peldersveld. Dit doen we met de gemeente Zaanstad, corporaties Parteon en ZVH, het sociaal wijkteam, scholen en maatschappelijke organisaties. Samen bouwen we aan een sterke, gemengde wijk met kansen voor alle bewoners. Hoe we dit gaan doen staat omschreven in het 'Pact Poelenburg en Peldersveld 2020-2040'. Drie belangrijke thema’s hierin zijn jeugd, participatie en wonen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden