Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Regenton

Gratis regenton in Purmerend

Woont u in de Jachtwagenstraat, Van Garderenstraat, Vigilantestraat, Karosstraat of het Diligencehof en huurt u van Rochdale? Dan heeft u vast onze brief met de regenton-actie ontvangen. Vraag hier snel en gemakkelijk uw gratis regenton aan. Na de aanvraag nemen wij contact met u op om de regenton gratis te plaatsen. De regenton kan 200 liter water opslaan, is 105,9 cm hoog en 59 cm breed.

Ja, ik wil een gratis regenton

Goed om te weten!

We starten met de regentonactie in Purmer Noord. In deze buurt is veel wateroverlast en hittestress. Aanvragen kan alleen als u in Jachtwagenstraat, Van Garderenstraat, Vigilantestraat, Karosstraat of het Diligencehof woont én als u in uw eigen achtertuin een regenpijp heeft. 

Deelt u een regenpijp met uw buren? Overleg dan met uw buren wie de regenton aanvraagt want we sluiten maar één regenton aan per regenpijp. De regenton blijft eigendom van Rochdale, dus bij een verhuizing gaat deze niet mee. U ben niet verantwoordelijk voor reparaties, maar wel voor (minimaal) onderhoud.

Alle voordelen op een rij

Voorkom wateroverlast

We krijgen steeds vaker te maken met korte, maar hevige regenbuien. Het riool kan deze grote hoeveelheid water niet aan. Daardoor kunnen straten onder water komen te staan.

Een regenton helpt om wateroverlast te voorkomen. Door een deel van dat regenwater op te vangen met een regenton, verkleinen we de kans op wateroverlast. 

Goed voor het milieu

Met een regenton verbruik je minder water uit de kraan, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Het oppompen van water uit de grond is namelijk slecht voor de bodem en de natuur.

Extra voordelen van een regenton

Regenwater is gratis en bevat geen kalk. Dat maakt het heel geschikt om uw planten water te geven of uw tuinstoelen mee af te spoelen. En voor huisdieren is het prima drinkwater.