Geen objecten gevonden

Regenton

Gratis regenton in Purmerend

Woont u in de Speelwagenstraat of Overlandenstraat en huurt u van Rochdale? Dan heeft u vast onze brief met de regenton-actie ontvangen. Hieronder leest u meer over de actie en hoe u een regenton kunt aanvragen.

Starten in Purmer Noord
We starten met de regentonactie in Purmer Noord. In deze buurt is veel wateroverlast en hittestress. Bij wateroverlast blijft er veel water op straat liggen, bijvoorbeeld na een lange regenbui. Bij hittestress warmen de gebouwen en straten snel op. Dat komt doordat er veel steen is en weinig groen. De komende jaren zullen we de actie ook in andere buurten uitvoeren.

Een regenton helpt om wateroverlast te voorkomen
We krijgen steeds vaker te maken met korte, maar hevige regenbuien. Het riool kan deze grote hoeveelheid water niet aan. Daardoor kunnen straten onder water komen te staan. Door een deel van dat regenwater op te vangen met een regenton, verkleinen we de kans op wateroverlast. 

Een regenton is goed voor het milieu
Met een regenton verbruik je minder water uit de kraan, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Het oppompen van water uit de grond is namelijk slecht voor de bodem en de natuur.

Extra voordelen van een regenton
Regenwater is gratis en bevat geen kalk. Dat maakt het heel geschikt om uw planten water te geven of uw tuinstoelen mee af te spoelen. En voor huisdieren is het prima drinkwater.

Vraag gratis een regenton aan

U kunt de regenton aanvragen als u op een van deze straten woont:

  • Overlanderstraat
  • Speelwagenstraat

Voor het aanvragen van de regenton vult u het onderstaande formulier in. We maken dan een afspraak met u om de regenton gratis te plaatsen. De regenton kan 200 liter water opslaan, is 105,9 cm hoog en 59 cm breed.

Goed om te weten: U kunt alleen een regenton aanvragen als u in uw eigen achtertuin een regenpijp heeft. Deelt u een regenpijp met uw buren? Overleg dan met uw buren wie de regenton aanvraagt want we sluiten maar één regenton aan per regenpijp. De regenton blijft eigendom van Rochdale, dus bij een verhuizing gaat deze niet mee. U ben niet verantwoordelijk voor reparaties, maar wel voor (minimaal) onderhoud.

Aanvraag regenton

Uw gegevens
Volgende stap
Versturen

Zodra u dit formulier heeft verstuurd krijgt u van ons gelijk een ontvangstbevestiging per e-mail. Uw aanvraag voor de regenton is dan bij ons binnen!

Deel deze pagina