Geen objecten gevonden

Stroomstoring

Voordat u een stroomstoring meldt, vragen wij u eerst te controleren wat de mogelijke oorzaak is.

Stekkerproef

Met de "stekkerproef" controleert u of één van uw apparaten kortsluiting veroorzaakt. Volg hiervoor de volgende stappen:
1. Schakel alle groepen in uw meterkast uit (schakelaars naar beneden);
2. Haal in uw hele woning alle stekkers uit de stopcontacten (denk ook aan de CV en verlengsnoeren);
3. Als de aardlekschakelaar was uitgesprongen, schakel deze weer in;
4. Schakel de groepen in uw meterkast opnieuw in;
5. Doe nu alle stekkers één voor één weer in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten één voor één aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat voordat u verder gaat met het volgende apparaat.
6. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan is dit de oorzaak van de storing. Zorg voor reparatie of vervanging van dit apparaat.
7. Zorgt geen van uw apparaten voor problemen, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan of één van onderstaande oorzaken de storing veroorzaakt.

Overbelasting

Heeft u teveel apparaten tegelijkertijd aan op één groep, dan kan de groep door overbelasting doorslaan. Ook kan de bedrading (van bv. stopcontact) doorbranden of smelten. Zorg dat er niet veel apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd aan staan.

Probleem in installatie

Draait het wieltje in de groepenkast niet? Neem dan contact op met uw netbeheerder.

Algemene stroomstoring

Is de stroom in de buurt misschien uitgevallen? Vraag de buren of zij hetzelfde probleem hebben, of kijk in het nieuws of op de website van uw energieleverancier of er een storing bekend is.

Melden bij Rochdale

U kunt de storing pas bij ons melden als u heeft gecontroleerd of er geen sprake is van kortsluiting, overbelasting, een probleem in de installatie of een algemene stroomstoring.
Wanneer één van deze zaken toch de storing veroorzaakt worden de kosten aan u in rekening gebracht. Bij het maken van een afspraak gaat u hiermee akkoord.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden