Energieteam

Het Rochdale Energieteam gaat bij bewoners langs om uit te leggen hoe zij energie kunnen besparen. Tegelijk passen zij (gratis) kleine energiebesparende maatregelen in de woning toe zoals tochtstrips, radiatorfolie en/of LED-verlichting. Wilt u ook energie besparen? Ga naar onze bespaartips.

Waar gaat het energieteam langs?

We kunnen niet bij alle bewoners langs of hen in één keer bezoeken. Daarom kiezen we woningen uit die er het slechtst aan toe zijn, bijvoorbeeld woningen met een EFG-energielabel. Ook kijken we naar het energiegebruik van een complex en houden we rekening met wanneer er renovatie of groot onderhoud op de planning staat. Natuurlijk zijn de energiebesparende tips en adviezen ook interessant voor andere bewoners.

Hoe werkt het Energieteam?

Stap

1

Aankondiging in de brievenbus

Als uw complex/buurt bezoek krijgt van het energieteam, ontvangt u een flyer in de bus. Binnen enkele weken (2 weken) na ontvangst van de flyer komt het energieteam langs. U hoeft zelf geen afspraak te maken. Alleen complexen die wij bezoeken, ontvangen deze flyer.

Stap

2

Poster met datum

In de portiek/het complex hangen wij een poster op met de datum en het dagdeel waarop het energieteam bij u langskomt. 

Stap

3

Bezoek aan huis

Het energieteam bestaat uit twee medewerkers van Rochdale: één vakmonteur (onderhoudsmedewerker) en één energiecoach. De ene medewerker geeft u tijdens het bezoek tips en advies over hoe u energie kunt besparen en de andere medewerker past de energiebesparende maatregelen toe. Eventueel leiden zij door naar extra hulp of ondersteuning. Het energieteam is herkenbaar aan hun Rochdale bedrijfskleding. Het bezoek en de maatregelen zijn gratis. Het bezoek duurt ongeveer 1 uur. 

​​​​​Mogelijke energiebesparende producten die we aanbrengen zijn:

  • Tochtstrips kozijnen en deuren
  • Tochtborstel brievenbus
  • LED-lampen
  • Radiatorfolie
  • Waterbesparende douchekop