Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Woonchallenge Schimmelstraat

Stelt u voor… Vanuit uw nieuwe appartement midden in de stad kijkt u uit op de gracht, een kop koffie of thee in de hand. U brengt de ochtend rustig alleen door, alle tijd voor uzelf. In de middag is uw agenda iets voller; vanaf 13.00 uur heeft u verschillende activiteiten met uw buren. Te beginnen met de gezamenlijke lunch die iedere donderdag plaatsvindt in de gemeenschappelijke ruimte. En, deze week zijn alle bewoners er! Dat maakt het nog gezelliger, dat écht iedereen er is.

De gesprekken tijdens de lunch, het samen voorbereiden en opruimen zijn voor u waardevol. Ook kijkt u ernaar uit om ’s avonds uw directe buur verder te spreken. Die heeft een zware periode achter de rug, maar juist tijdens dit soort momenten bloeit diegene op. Net als u!

Zelfstandig wonen én omkijken naar uw buren

In bovenstaande tekst omschrijven we hoe een dag als bewoner aan de Schimmelstraat eruit kan zien. Zelfstandig wonen, met buren die voor elkaar klaarstaan en samen een fijne en hechte woongemeenschap willen vormen. Spreekt dit idee u aan? Lees dan vooral verder.

Wat zien wij om ons heen?

Veel senioren wonen in Amsterdam in woningen die niet meer helemaal passend voor ze zijn. Er is behoefte aan een kleinere, gelijkvloerse woning in een woongebouw met lift. De nieuwe woonstudio's aan de Schimmelstraat 69-79 voldoen aan deze wensen.

Tegelijkertijd horen we van senioren dat ze vaak alleen en eenzaam zijn achter hun voordeur. Om die reden onderzoeken we de mogelijkheid om een gezamenlijke én actieve woongemeenschap in de Schimmelstraat te ontwikkelen met behulp van een Woonchallenge.

Het is de droom binnen Rochdale dat aan de Schimmelstraat een actieve woongemeenschap de woningen bewoont. Hoe? Daar gaan we gezamenlijk invulling aan geven. Het is het idee dat de toekomstige bewoners zich actief gaan inspannen voor het omkijken naar elkaar en een optimale balans van samen recreëren en zelfstandig wonen creëren. Niet omdat het moet. Juist omdat het uw persoonlijke overtuiging is dat de wereld alleen beter wordt als we omkijken naar elkaar.

Herkent u zich:

  • als een actief, alleenstaand persoon van minimaal 55 jaar?
  • als iemand die in staat is samen met buren een actieve rol te vervullen in een woongemeenschap;
  • als een persoonlijkheid die er plezier aan overhoudt om op lange termijn samen met bewoners en wijkpartners invulling te geven aan een optimale manier van samenwonen in een wooncomplex;
  • als een woningzoekende die een stap extra wil doen in en om zijn wooncomplex?

Dan zijn we op zoek naar u.

Van Woonchallenge naar Woongemeenschap

De zoektocht naar de meest geschikte woongemeenschap, verloopt straks via een speciale selectieprocedure. Dat is de daadwerkelijke “woonchallenge”. Rochdale onderzoekt tot aan de zomer van 2023 wat er nodig is om te komen tot de Woonchallenge aan de Schimmelstraat.

Op dit moment kunt u uw interesse kenbaar maken om actief betrokken te zijn in dit proces.
Via deze pagina houden we u op de hoogte van de stappen die nog volgen om te komen tot een actieve woongemeenschap.

Bent u al een bestaande én actieve groep bewoners?

Op dit moment bestaat er ook nog de mogelijkheid om als al bestaande actieve groep bewoners mee te doen aan de woonchallenge. Misschien heeft u een vriendengroep die al jaren op zoek is naar een plek om gezamenlijk te wonen? Mogelijk bent u een groep vrijwilligers die het ideaal lijkt om samen dichtbij elkaar te wonen? Of, welke andere verbinding u ook heeft: bent u allen ouder dan 55+? En wenst u samen te wonen in een complex waar ieder zijn eigen privacy heeft? Zoek dan eens contact met ons.

Voorwaarden voor een sociale huurwoning zijn van toepassing

Rochdale vindt het als woningcorporatie belangrijk dat de juiste bewoners komen te wonen in een sociale huurwoning. Om die reden gelden voor de Woonchallenge de standaard inkomensvoorwaarden voor een sociale huurwoning.

Geïnteresseerd?

Bent u enthousiast geworden over het wonen op deze mooie locatie in een woongemeenschap en schrikt het u niet af dat u daar wat extra’s moet doen? Wij zijn benieuwd naar uw motivatie!

Mail ons waarom u de juiste bewoner bent voor de Woonchallenge op vastgoedsecretariaatrochdalenl onder vermelding van ‘project Schimmelstraat 69-79’. Zet in de e-mail uw naam, huidige woonadres, e-mailadres en eventueel uw telefoonnummer. We zijn vooral benieuwd naar de reden dat u zich aangesproken voelt.