Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Blokverwarming

Sommige huurders hebben een gemeenschappelijke verwarming met andere huurders. Dat wordt ‘blokverwarming’ genoemd. Ongeveer 8.000 woningen van Rochdale hebben blokverwarming. 

De afrekening van blokverwarming loopt via de maandelijkse servicekosten. Op de eindafrekening staat dan een bedrag bij ‘Warmtekosten’.  Een keer per jaar wordt gekeken of in het voorgaande jaar te veel of te weinig betaald is. Aan de hand van het gemeten gebruik, moeten mensen bijbetalen of krijgen ze geld terug.  

Stijgende energieprijzen  

Sinds de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen gestegen. Gas, warmte en elektra zijn veel duurder geworden. Per 1 april 2022 is het voorschotbedrag daarom met 35% verhoogd. De eindafrekening over het hele jaar 2022 zal daardoor enigszins meevallen. De eindafrekening over 2022 ontvangt u vóór 1 juli 2023. 

Overheidsbijdrage 2023 

De overheid betaalt een stukje mee aan de gestegen energieprijzen. Meer informatie over deze regeling (de ‘tegemoetkoming hoge energieprijzen voor huishoudens met blokaansluiting’) vindt u op de website van de Rijksoverheid. Hoeveel de overheid meebetaalt, verschilt per situatie. 

Vraag of bezwaar over afrekening servicekosten?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Als u inlogt op Mijn Rochdale is het niet nodig uw persoons- en contactgegevens in te vullen. 

Contactformulier servicekosten

Betalingsregeling aanvragen 

Kunt u het bedrag dat u moet bijbetalen niet in één keer betalen? Vul dan onderstaand formulier in om het bedrag in termijnen te betalen.

Contactformulier aanvraag betalingsregeling servicekosten

Veelgestelde vragen

Direct naar
Servicekosten Tips om energie mee te besparen
Gratis bespaaradvies

In Amsterdam, Landsmeer, Zaanstad, Purmerend en Diemen kunnen huurders een gratis bespaaradvies van een energiecoach aanvragen. In een persoonlijk gesprek krijgt u handige tips die bij u en uw woonsituatie passen. Dat kan u een paar tientjes tot honderden euro's per jaar besparen.

Vraag een energiecoach aan
Hulp nodig met geldzaken

Maakt u zich zorgen of u uw rekeningen of boodschappen nog wel kunt betalen? Blijf er niet mee rondlopen, maar zoek hulp. Door zelf contact op te nemen, kunt u boetes en grotere geldproblemen voorkomen.

Contact bij geldzorgen