Spaghettiflat

Bijeenkomst over de sloop en nieuwbouw

Luister en stel vragen aan de mensen die aan dit plan werken tijdens een digitale bijeenkomst op datum. U kunt zich aanmelden bij deze webinar door op deze link te klikken. Of scan de QR-code met uw mobiel of tablet met camera. Volgt binnenkort!

Informatie voor de bewoners

De Spaghettiflat aan de Clusiusstraat/Poelenburg wordt gesloopt. 

Waarom wordt de flat gesloopt?

Wij hebben de mogelijkheden voor de aanpak van de Spaghettiflat onderzocht. De kwaliteit van de flat is slecht en moeilijk te verbeteren met een renovatie. Daarom heeft Rochdale besloten de flat te slopen. Dit doen wij in goed overleg met de gemeente Zaanstad.

Wat betekent dit voor u?

Wij begrijpen dat de sloop van uw woning ingrijpend is. Dit betekent dat u moet verhuizen. U hoeft niet meteen te verhuizen. U krijgt ruim de tijd om een andere woning te zoeken. Wij doen ons best u de komende tijd zo goed mogelijk te begeleiden.

Ondersteuning

U kunt vanaf juli 2020 met voorrang reageren op woningen via Woningnet. Ook heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding van € 6.277 (prijspeil 2019). Bewonersbegeleider Emmy Pemmelaar helpt u bij het zoeken naar een nieuwe woning.

Nieuwbouw

De plannen voor de nieuwbouw zijn nog niet klaar. De wensen voor wat er gebouwd zou kunnen worden aan woningen en bedrijfsruimtes komen uit het Pact Poelenburg&Peldersveld. Dat is een verbond, waarin bewoners en alle andere partijen in de wijk samenwerken aan het verbeteren van deze wijken. In het Pact is afgesproken dat het aanbod aan woningen in Poelenburg en Peldersveld meer divers moet worden. Dat betekent dat in de nieuwbouw veel koopwoningen en vrije-sectorhuurwoningen komen. Dat biedt bewoners in de wijken namelijk gelegenheid om door te stromen binnen de wijk. Het staat al vast dat er weinig nieuwe sociale huurwoningen terug komen. Ook worden deze sociale huurwoningen kleiner dan de woningen in de Spaghettiflat.

Terugkeer?

Als het aanbod van sociale huurwoningen in de nieuwbouw bekend is brengen we u hiervan op de hoogte. Dit betreft de bewoners die met afgifte van de peildatum (22 juli 2020) een vast huurcontract hadden. U kunt dan aangeven of u wilt terugkeren. Uw huishouden moet wel aan de voorwaarden voldoen. De woningen in de nieuwbouw zijn waarschijnlijk geschikt voor één of tweepersoonshuishoudens. Ook uw inkomen moet op dat moment passend zijn voor de nieuwe huurwoning.

Onderhoud

Het onderhoud aan uw woning gaat gewoon door. U kunt ons voor reparatieverzoeken bellen via 020 215 00 00. Daarnaast voeren wij onderhoud uit aan de kozijnen, geisers en verwarming. Ook werken we nog steeds aan een oplossing voor de muggenoverlast. Met de Projectcommissie bespreken we wat we de komende tijd doen aan onderhoud en beheer.

De komende tijd

De planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

Woonwensenonderzoek

U heeft hieraan mee kunnen doen en we hebben de resultaten in de nieuwsbrief van maart gezet. 

Opstellen Sociaal Plan

De voorlopige versie van het sociaal plan is samen met de projectcommissie gemaakt. De versie kunt u lezen onder de knop op deze pagina. U kreeg in de week van 7 mei een brief en een samenvatting van het sociaal plan zodat u kunt reageren op alle afspraken vanaf nu tot de sloop van uw woning. Geef uw reactie of vraag door aan iemand van de projectcommissie of van !Woon of van Rochdale. (mei/juni)

Aanvragen stadsvernieuwingsurgentie

Het Sociaal Plan is klaar, de stadsvernieuwingsurgentie is in juli 2020 verleend. Bewoners hebben twee jaar de tijd te verhuizen. Met deze urgentie kunt u met voorrang reageren op woningen in de gemeente Zaanstad.

Contact

Wij houden u via (nieuws)brieven op de hoogte. Kijk hiervoor onder de knoppen op deze pagina

Spreekuren

Emmy Pemmelaar (bewonersbegeleider) en Leon van Hedel (wijkbeheerder) houden iedere week spreekuur. Door de Corona-maatregelen voorlopig niet ter plekke en helaas zonder koffie. Kijk hieronder voor de telefoonnummers.

Uw contactpersonen

Emmy Pemmelaar, bewonersbegeleider
Telefoon: 06 2125 8013
E-mail: epemmelaar@rochdale.nl

 

Léon van Hedel, wijkbeheerder
Telefoon: 06-3631 8328
E-mail: lhedelvan@rochdale.nl

 

Projectcommissie: spaghettiflat@outlook.com
 

Stichting !Woon
Sten Fierant
Telefoon: 06 5884 5449
E-mail: s.fierant@wooninfo.nl 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden