Spaghettiflat

De Spaghettiflat aan de Clusiusstraat/Poelenburg wordt gesloopt. De plannen werken wij momenteel uit. Dit doen wij samen met de bewoners, de zogenoemde Projectcommissie.

Waarom wordt de flat gesloopt?

Wij hebben de mogelijkheden voor de aanpak van de Spaghettiflat onderzocht. De kwaliteit van de flat is slecht en moeilijk te verbeteren met een renovatie. Daarom heeft Rochdale besloten de flat te slopen. Dit doen wij in goed overleg met de gemeente Zaanstad.

Wat betekent dit voor u?

Wij begrijpen dat de sloop van uw woning ingrijpend is. Dit betekent dat u moet verhuizen. U hoeft niet meteen te verhuizen. U krijgt ruim de tijd om een andere woning te zoeken. Wij verwachten dat u nog zeker twee jaar in uw woning kunt blijven wonen. Wij doen ons best u de komende tijd zo goed mogelijk te begeleiden.

Ondersteuning

U kunt straks met voorrang reageren op woningen via Woningnet. Ook heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding van € 6.277 (prijspeil 2019). Bewonersbegeleider Emmy Pemmelaar helpt u bij het zoeken naar een nieuwe woning.

Nieuwbouw

De plannen voor de nieuwbouw zijn nog niet klaar. Wel weten we dat de nieuwbouw vooral uitgaat van koopwoningen, middeldure en vrije sector huur. Dit type woningen is er nu namelijk te weinig in Poelenburg. Er komen weinig nieuwe sociale huurwoningen in het nieuwe gebouw. Ook worden deze sociale huurwoningen kleiner dan de woningen in de Spaghettiflat.

Onderhoud

Het onderhoud aan uw woning gaat gewoon door. U kunt ons voor reparatieverzoeken bellen via 020 215 00 00. Daarnaast voeren wij onderhoud uit aan de kozijnen, geisers en verwarming. Ook werken we nog steeds aan een oplossing voor de muggenoverlast. Met de Projectcommissie bespreken we wat we de komende tijd doen aan onderhoud en beheer.

De komende tijd

De planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

Woonwensenonderzoek

U heeft hieraan mee kunnen doen en we hebben de resultaten in de nieuwsbrief van maart gezet. 

Opstellen Sociaal Plan

De voorlopige versie van het sociaal plan is samen met de projectcommissie gemaakt. De versie kunt u lezen onder de knop op deze pagina. U kreeg in de week van 7 mei een brief en een samenvatting van het sociaal plan zodat u kunt reageren op alle afspraken vanaf nu tot de sloop van uw woning. Geef uw reactie of vraag door aan iemand van de projectcommissie of van !Woon of van Rochdale. (mei/juni)

Aanvragen stadsvernieuwingsurgentie

Als het Sociaal Plan klaar is, vragen wij een stadsvernieuwingsurgentie voor u aan. Met deze urgentie kunt u met voorrang reageren op woningen in de gemeente Zaanstad. Zodra u deze urgentie krijgt, ontvangt u van ons een brief. (juli)

Contact

Wij houden u via (nieuws)brieven op de hoogte. Kijk hiervoor onder de knoppen op deze pagina

Spreekuren

Emmy Pemmelaar (bewonersbegeleider) en Leon van Hedel (wijkbeheerder) houden iedere week spreekuur. Door de Corona-maatregelen voorlopig niet ter plekke en helaas zonder koffie. Kijk hieronder voor de telefoonnummers.

Uw contactpersonen

Emmy Pemmelaar, bewonersbegeleider
Telefoon: 06 2125 8013
E-mail: epemmelaar@rochdale.nl

 

Léon van Hedel, wijkbeheerder
Telefoon: 06-3631 8328
E-mail: lhedelvan@rochdale.nl

 

Projectcommissie: spaghettiflat@outlook.com
 

Stichting !Woon
Sten Fierant
Telefoon: 06 5884 5449
E-mail: s.fierant@wooninfo.nl 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden