Geen objecten gevonden

Spaghettiflat

De Spaghettiflat aan de Clusiusstraat/Poelenburg wordt gesloopt. De plannen werken wij momenteel uit. Dit doen wij samen met de bewoners, de zogenoemde Projectcommissie.

Waarom wordt de flat gesloopt?

Wij hebben de mogelijkheden voor de aanpak van de Spaghettiflat onderzocht. De kwaliteit van de flat is slecht en moeilijk te verbeteren met een renovatie. Daarom heeft Rochdale besloten de flat te slopen. Dit doen wij in goed overleg met de gemeente Zaanstad.

Wat betekent dit voor u?

Wij begrijpen dat de sloop van uw woning ingrijpend is. Dit betekent dat u moet verhuizen. U hoeft niet meteen te verhuizen. U krijgt ruim de tijd om een andere woning te zoeken. Wij verwachten dat u nog zeker twee jaar in uw woning kunt blijven wonen. Wij doen ons best u de komende tijd zo goed mogelijk te begeleiden.

Ondersteuning

U kunt straks met voorrang reageren op woningen via Woningnet. Ook heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding van € 6.277 (prijspeil 2019). Bewonersbegeleider Emmy Pemmelaar helpt u bij het zoeken naar een nieuwe woning.

Nieuwbouw

De plannen voor de nieuwbouw zijn nog niet klaar. Wel weten we dat de nieuwbouw vooral uitgaat van koopwoningen, middeldure en vrije sector huur. Dit type woningen is er nu namelijk te weinig in Poelenburg. Er komen weinig nieuwe sociale huurwoningen in het nieuwe gebouw. Ook worden deze sociale huurwoningen kleiner dan de woningen in de Spaghettiflat.

Onderhoud

Het onderhoud aan uw woning gaat gewoon door. U kunt ons voor reparatieverzoeken bellen via 020 215 00 00. Daarnaast voeren wij onderhoud uit aan de kozijnen, geisers en verwarming. Ook werken we nog steeds aan een oplossing voor de muggenoverlast. Met de Projectcommissie bespreken we wat we de komende tijd doen aan onderhoud en beheer.

De komende tijd

De planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

Woonwensenonderzoek

Wij komen bij u langs om uw woonwensen te horen. Ook bespreken wij hoe u de komende tijd gaan ondersteunen. (februari/maart)

Opstellen Sociaal Plan

Wij stellen samen met de Projectcommissie een Sociaal Plan op. Hierin staan alle afspraken over de sloop van uw woning. Als dit bijna klaar is dan leggen wij dit aan u voor, zodat u uw mening kunt geven. (mei/juni)

Aanvragen stadsvernieuwingsurgentie

Als het Sociaal Plan klaar is, vragen wij een stadsvernieuwingsurgentie voor u aan. Met deze urgentie kunt u met voorrang reageren op woningen in de gemeente Zaanstad. Zodra u deze urgentie krijgt, ontvangt u van ons een brief. (juli)

Contact

Wij houden u via (nieuws)brieven op de hoogte.

Spreekuren

Emmy Pemmelaar (bewonersbegeleider) en Leon van Hedel (wijkbeheerder) houden iedere week spreekuur. Op maandag van 14:00 tot 15:00 uur op de Clusiusstraat 110. Kom vooral langs en stel uw vragen. De koffie staat klaar.

Uw contactpersonen

Voor vragen over het Sociaal Plan en de planning van het project:
Joost Nellen (projectparticipatie)
jnellen@rochdale.nl
06 4079 8071

 

Voor vragen over de herhuisvesting en het zoeken van een woning:
Emmy Pemmelaar (bewonersbegeleider)
epemmelaar@rochdale.nl
06 2125 8013

 

De projectcommissie Spaghettiflat is bereikbaar via spaghettiflat@outlook.com

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden