Community

Spark Village is een wooncomplex voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. De helft van het complex is bestemd voor statushouders. Jullie bouwen samen aan een community waar je kunt leren van anderen en we ook van je verwachten dat je zelf je steentje bijdraagt.

Voor wie

Op het complex komen 120 statushouders, 80 studenten en 40 jongeren (die niet voltijd studeren).

In Spark Village geven we 240 mensen een thuis. Als community zorg je er samen voor dat alle bewoners prettig thuis kunnen komen. Dat doen we door aandacht te schenken aan drie leidende waarden:

  • Aandacht voor anderen
  • Openheid
  • Sociale verantwoordelijkheid

Zelf ondernemen

Een community wordt gemaakt door mensen. We verwachten dat je je minimaal 1 uur per week bezighoudt met het bijwonen en/of organiseren van activiteiten voor de community. Hierbij kies je zelf wat het beste bij je past. Heb je groene vingers? Maak plannen voor een moestuin! Wil je samen sporten? Organiseer een bootcamp met je buren! Wil je een andere taal leren? Ga opzoek naar een buur die je daarbij kan helpen! Of zoek samen de ondernemers op in Science Park en wordt onderdeel van een startup. Samen met je buren ben jij de baas over wat er gebeurt in Spark Village.

Ken je buren

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Je wordt daarom ook vanaf dag één gekoppeld je buurman- of vrouw (statushouder). Je kunt je voorstellen dat als je nieuw bent in Nederland je vaak nog veel vragen hebt. Jij bent de aangewezen persoon om je buren hierbij te helpen!

Community builders

Zes personen krijgen de taak van community builder. Deze bewoners zetten zich minimaal 4 uur per week in voor de community en worden hierin begeleid door Academie van de Stad. De community builders heten alle bewoners welkom en zijn aanspreekpunt. Zij hebben goed contact met de corporaties en organisaties uit de omgeving en kunnen je dus vaak helpen bij het beantwoorden van je vragen. Daarnaast krijgen zij de taak om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij de community. Door de organisatie van sociale activiteiten en het verbinden van bewoners, zorgen zij ervoor dat Spark Village een fijne plek is om te wonen voor iedereen. Wil je meer weten en heb je leuke ideeën om de community vorm te geven? Stel dan je vragen op de informatieavond!

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden