Huren in een complex met koopwoningen

Huurt u uw woning in een complex met ook koopwoningen? Dan betekent dat dat niet alle appartementen in uw complex van Rochdale zijn. Er zijn ook particuliere eigenaren. We noemen dit een ‘gemengd complex’. In zo’n gemengd complex gelden speciale regels. U leest er hier over.

Vereniging van Eigenaren

In een gemengd complex moet wettelijk een Vereniging van Eigenaren (VvE) worden opgericht. Dit doen de eigenaren van de koopappartementen samen met Rochdale. Rochdale is de eigenaar van de huurappartementen. Binnen de VvE worden de belangrijkste regels vastgesteld in een splitsingsakte en eventueel in een huishoudelijk reglement. Rochdale zorgt ervoor dat het huishoudelijk reglement van een VvE aansluit op de woonregels en de algemene huurvoorwaarden. Alle eigenaren en bewoners dienen zich aan deze regels te houden. Diegene die de regels overtreedt, of dat nu een eigenaar of huurder is, kunnen een berisping krijgen of in uitzonderlijke gevallen een boete.

Wat betekent dit voor u?

Rochdale kan in een VvE niet alleen een besluit nemen over bepaalde onderhoudszaken. Bijvoorbeeld het vervangen of herstellen van het dak van het gebouw, schilderwerk, de lift of de buitendeuren. Dat zijn besluiten die gezamenlijk, met alle eigenaren moeten worden genomen. Dus Rochdale samen met de eigenaren van de koopwoningen. In de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Vereniging van Eigenaren worden dit soort besluiten genomen. Wij behartigen als eigenaar uw en onze belangen in de VvE.

Uw stem laten horen

Er zijn verschillende manieren waarop u zich als huurder in de VvE kunt laten horen. Bijvoorbeeld door contact met ons op te nemen met vragen of suggesties, of u aan te melden bij de bewonerscommissie. De bewonerscommissie behartigt uw belangen bij Rochdale. Wij op onze beurt behartigen uw belangen dan weer binnen de VvE. Wij stimuleren bewonerscommissies en VvE’s om met elkaar in gesprek te gaan over zaken die in hun complex spelen. Bijvoorbeeld door jaarlijks samen een rondje door het complex te lopen of een gezamenlijke koffieochtend te organiseren.

Besluiten over onderhoud moeten we samen met alle eigenaren nemen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden