Bezichtigen en accepteren

Zo werkt het bezichtigen, accepteren en opleveren van een vrije sector huurwoning. 

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor het bezichtigen van een vrije sector huurwoning? Of heeft u al bezichtigd en wilt u weten hoe het proces verder verloopt? Hieronder kunt u stapsgewijs het proces doornemen, per stap geven we tips en informatie zodat u weet wat u kunt verwachten. 

Gaat u een sociale huurwoning bezichtigen of accepteren?

Bekijk hier het stappenplan voor een sociale huurwoning.

Stap

1

Verzamel alvast de juiste gegevens en documenten

Gaat u binnenkort een vrije sector huurwoning bezichtigen? Bekijk alvast de lijst met documenten die u moet aanleveren als u de eerste kandidaat bent. In sommige gevallen vragen wij om extra documenten aan te leveren.

Goed om dat vooraf alvast te weten en zoveel mogelijk klaar te hebben liggen. 

Stap

2

Bezichtigen

Als wij u uitnodigen om de woning te bekijken, dan ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Hoort u niets van ons? Dan zit u helaas niet bij de eerste groep genodigden.

  • U dient zelf aanwezig te zijn bij de bezichtiging.
  • De bezichtiging vindt plaats op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.
  • Er worden maximaal vijftien kandidaten uitgenodigd. 
  • Tijdens de bezichtiging kunt u eventuele afspraken maken met de vertrekkende bewoner over de overname van voorzieningen en goederen.
  • Na de bezichtiging kunt u ons via DĀK Regio Amsterdam laten weten of u interesse heeft om de woning te huren.

Handig. Woning bezichtigen? Bereid u goed voor met onze tips.

Stap

3

Voorlopige aanbieding

Als u de eerste kandidaat voor de woning bent, dan ontvangt u per e-mail een woning aanbod en vragen wij u om uw gegevens in te leveren. In deze e-mail staat de datum vermeld waarop u uiterlijk uw gegevens moet inleveren. Wij gaan vervolgens na of uw inkomen en gezinssamenstelling passend zijn voor de aangeboden woning. Binnen een week laten wij u weten of de woning definitief aan u kan worden verhuurd.

Checklist. Zorg dat u de juiste documenten aanlevert. Soms hebben wij extra informatie nodig. Bekijk het volledig overzicht van alle gegevens die wij nodig hebben.

Stap

4

Inleveren gegevens

Er zijn verschillende manieren om uw gegevens in te leveren. 

Online inleveren

Uw gegevens inleveren met ons online formulier is het snelst. Klik op onderstaande button en volg de stappen voor het online inleveren.

Inleveren gegevens

Inleveren met MyQii

Heeft u vanuit DĀK Regio Amsterdam uw gegevens al doorgegeven via MyQii? Dan krijgen wij uw persoons- en inkomensgegevens doorgestuurd vanuit MyQii. Wij bellen u als wij nog meer gegevens van u nodig hebben.

Inleveren bij balie

Wilt of kunt u uw gegevens niet online inleveren? Breng ze dan bij de balie op ons kantoor aan het Bos en Lommerplein 303.

Meenemen naar de balie
  • Neem alle documenten mee die in uw situatie van toepassing zijn. Bekijk in dit overzicht wat u moet meenemen.
  • Een ingevuld woningacceptatieformulier

Stap

5

Tekenen huurovereenkomst

Als wij een vrije sectorwoning aan u verhuren, maken wij een afspraak voor het tekenen van de huurovereenkomst van de woning. Deze afspraak duurt ongeveer een uur. Tijdens deze afspraak nemen wij de huurovereenkomst met u door, ondertekent u deze en doen wij een opleverinspectie. Ook voldoet u de eerste betaling en ontvangt u de sleutels van de woning.

Als er een medehuurder is, moet deze ook aanwezig zijn om de huurovereenkomst te tekenen. Alle huurders moeten zich legitimeren en de eerste huurbetaling kunt u alleen met een pinpas voldoen.

Lees ook
Voorwaarden en voorrangsregels Friends
Direct regelen
Inleveren gegevens Welke gegevens moet ik aanleveren? Woningacceptatieformulier Kandidaatverklaring en Verhuurdersverklaring