Zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen, dan maakt het uit of u woont in een appartement of eengezinswoning. Huurt u een eengezinswoning, dan kunt u bij ons en aanvraag indienen voor zonnepanelen. Voor appartementen is dit niet mogelijk. 

Appartement 

Daken die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en waar de aankomende 5 jaar geen plannen zijn voor vervanging van het dak, kunnen wij selecteren als een Beter Labelproject. Ook plaatsen wij soms bij renovaties (als het kan) zonnepanelen. Als uw gebouw geselecteerd is, krijgt u daar vooraf bericht over. We leggen u dan precies uit of er iets voor u verandert en wat de keuzes en de kosten zijn. U kunt zelf geen zonnepanelen aanvragen.

Eensgezinswoning

Voor eensgezinswoningen is het mogelijk om zonnepanelen aan te vragen. 
Het is belangrijk dat er veel zon op uw dak schijnt. Bekijk uw daksituatie op de Zonatlas.
Ook is het belangrijjk dat er binnen 5 jaar geen dakrenovatie voor uw woning gepland staat. Controleer eerst ons gepland onderhoud.

Zonnepanelen aanvragen voor uw eensgezinswoning doet u makkelijk via Mijn Rochdale. Heeft u nog geen account? Vraag direct een Mijn Rochdale account aan.

Log in voor aanvragen zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Wilt u zelf zonnepanelen kopen voor op uw huurwoning, dan moet u altijd vooraf toestemming vragen aan Rochdale. Meer lezen over zelf zonnepanelen kopen en leggen

Aanvraag ingediend, wat nu?

Als u inlogt op Mijn Rochdale en het formulier invult, dan neemt onze installateur Ecorus of Lens contact met u op. U ontvangt vervolgens een aanbod voor het plaatsen en installeren van de zonnepanelen. U beslist zelf of u dit aanbod accepteert. Gaat u akkoord met het aanbod? Met een akkoordverklaring legt u de afspraken vast. 

Veelgestelde vragen

Downloads

Brochure Zonnepanelen plaatsen
(pdf)