Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Hof van Holland

Het renovatieproject Hof van Holland bestaat uit twee blokken. Een blok met 24 woningen en een blokje met vijf woningen en vijf bedrijfsruimtes op de begane grond. De twee blokken zijn toe aan een opknapbeurt.

De woningen aan de Hof van Holland liggen in de buurt de Hofwijk die op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van de Kogerveldwijk. De Hofwijk bestaat uit lage flats aan de randen met eengezinswoningen in het midden en ruimte voor groen. In het noordelijk deel ligt het nieuw te ontwikkelen gebied Kan aan de Zaan, dat nu nog braak ligt en deels nog in gebruik door bedrijven is. De buurt heeft een multiculturele samenstelling.

 

Verduurzamen en opknappen

Rochdale wil de woningen aan de Hof van Holland verduurzamen en opknappen. De afgelopen periode zijn er allerlei onderzoeken uitgevoerd. Hiervoor is Rochdale een samenwerking aangegaan met Logchies die technisch onderzoek heeft uitgevoerd en de renovatie gaat uitvoeren. Er is een woonwensenonderzoek uitgevoerd en Logchies heeft alle bewoners thuis bezocht. Uit de onderzoeken kwam dat de woningen veel energie verbruiken door slechte isolatie, en dat er klachten zijn over schimmel, kou en tocht in de woning.

 

Wat gaan we doen?

In het afgelopen voorjaar is gekozen voor een voorkeursscenario. Van dit scenario maken verduurzamings-, onderhouds- en verbeterwerkzaamheden deel uit. We isoleren het dak, de gevels en de begane grondvloer. We brengen mechanische ventilatie aan en in de ramen HR++ isolatieglas. In de woning plaatsen we een nieuwe keuken en we vernieuwen de badkamer. In het grote blok zetten we de loggia’s aan de keuken en aan de woonkamer dicht zodat de woningen beter geïsoleerd en groter worden en brengen we een nieuw balkon aan de keukenzijde aan. In het kleine blok verandert er niets aan de buitenruimtes.

 

Samen met de bewoners

Bewoners worden op verschillende manieren betrokken en geïnformeerd. In het voorjaar zijn er twee bewonersbijeenkomsten voor het grote blok geweest en hebben we gesproken met een projectcommissie die een advies heeft gegeven over het voorkeursscenario. Inmiddels heeft de projectcommissie zichzelf weer opgeheven. De bewoners van het kleine blok met woningen boven bedrijfsruimten zijn thuis bezocht en een maal uitgenodigd voor een gezamenlijke informatieavond. In de maanden augustus en september krijgen de bewoners thuis een bezoek van de bewonersbegeleiders van Rochdale en Logchies en krijgen zij de gelegenheid om de proefwoning te bezichtigen. Hierna worden zij gevraagd of zij akkoord gaan met de renovatie.

Planning

Het is de bedoeling dat er begin 2024 gestart wordt met de werkzaamheden.

Nieuwsbrieven
oktober 2021 Juli 2020
Vragen over de plannen?

Heeft u nog vragen over de plannen en uitvoering van de onderzoeken? Dan kunt u contact opnemen met Sirik van den Berg, Projectmanager Ontwikkeling: SvandenBergrochdalenl of 06 5208 8459.

Vragen over participatie bij projecten en wat het voor u als bewoner betekent? Neem dan contact op met Gerty Janssen, Senior Adviseur Projectparticipatie: [email protected] of 06-21258078.