Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Hofwijk Noord

Pro Patriastraat 1-31a

Het plan is om de bergingen te verplaatsen naar een nieuwe plek bij het gebouw. Ook denken we aan het verplaatsen van de entree, van de linkerkant naar de rechterkant van het gebouw.

Eengezinswoningen

Wij hebben de afgelopen twee jaar de eengezinswoningen aan de Pro Patriastraat, Hof van Zaenden en Hof van Holland energiezuiniger gemaakt en geschilderd. Daarom nemen wij deze woningen niet mee in de vernieuwingsplannen.

Hof van Holland 55-63 en 65-111

Wij gaan onderzoeken hoe wij deze woningen en bedrijfsruimtes willen aanpakken. Het onderzoek start dit jaar (2020). Dit staat los van de vernieuwing van Hofwijk Noord.

 

Plannen Rochdale

Rochdale werkt mee aan de plannen voor het gebied. Deze plannen zijn nog niet definitief. Eerst moeten de gemeente Zaanstad en onze Raad van Bestuur hierover een besluit nemen.

Bovendien willen we graag de mening van bewoners zelf meenemen in onze besluitvorming.

Voor onze woningen denken wij aan:

Pro Patriastraat 43-89 en 91-137

Deze woningen worden waarschijnlijk gesloopt. Het plan is om in de nieuwe wijk ongeveer 100 tot 150 nieuwe sociale huurwoningen terug te bouwen.

 

De gemeente Zaanstad wil het bedrijventerrein Hofwijk Noord vernieuwen. Dit is het gebied tussen Hof van Zaenden, Pro Patriastraat en Oostzijde. Het idee is om hier een gemengde, groene buurt te maken met 750 woningen en voorzieningen. Een levendige stadswijk waar mensen met verschillende inkomens kunnen wonen, werken en ontspannen. Het plan hoort bij de ontwikkelingen in heel Kogerveldwijk. 

 

Kan aan de Zaan

Bekijk de plannen voor Hofwijk Noord (grondgebied van Kan houtverduurzaming en Touwen) op hun website. 

Planning

Dit najaar beginnen de voorbereidingen voor deze nieuwe woonwijk. Dan wordt ook duidelijk wat er met de appartementengebouwen aan de Pro Patriastraat gebeurt. In de zomer van 2023 begint dan het schoonmaken van de grond en de aanpassing van het bestemmingsplan. De verffabriek van Touwen moet nog verhuizen en dan kan de grond klaar gemaakt worden voor de bouw. De echte bouw begint dan in 2026.

Nieuwsbrieven

Bewoners houden we op de hoogte via een papieren nieuwsbrief. U vindt deze ook op deze pagina onder het kopje ‘Nieuwsbrieven’.

Nieuwsbrieven
oktober 2021 Juli 2020
Help ons met deze plannen
Wordt u de onmisbare schakel?