Geen objecten gevonden

Houthavenkade

Porten Houthavenkade start in het najaar van 2022 met het slopen van de bestaande gebouwen op bedrijventerrein Houthavenkade. In een deel van dit gebied komen 213 sociale huurwoningen. De woningen liggen in Kogerveldwijk, tussen de Oude Haven, de Provincialeweg en de Russische buurt. Porten Houthavenkade ontwikkelt deze woningen voor Rochdale.  
 

213 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens 

De woningen hebben een gemiddeld oppervlak van 46 m² en zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Een deel van de woningen is speciaal bestemd voor jonge huurders tot 23 jaar. We hopen hen zo een kans te bieden op de krappe woningmarkt.  

Er zijn in Zaanstad weinig sociale huurwoningen onder de 40 vierkante meter. We zijn trots dat we ongeveer 200 woningen aanbieden in een categorie die we in Zaanstad weinig kennen, en dan een klein deel specifiek voor die jonge jongeren. Als Zaanse jongere heb je dan meer kans om in Zaandam te blijven wonen.

– Tomas Postema (Projectmanager Rochdale)

Parkeren in de buurt

Er komen in de woonwijk parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, allemaal in een parkeergarage. Er komen geen parkeerplaatsen op straat omdat de locatie dicht bij het station ligt en de woningen voor doelgroepen worden gebouwd die over het algemeen minder auto’s bezitten.  Bewoners die wél een auto hebben en deze in het gebouw willen parkeren kunnen een plek huren in de parkeergarage.  

Gemeenschappelijke groene daktuin 

Tussen de woningen komt een gemeenschappelijke groene daktuin die overdag toegankelijk is voor bezoekers.  

Oplevering in 2025 

Eind 2022 starten de eerste bouwwerkzaamheden, dat begint met het slopen van de bestaande gebouwen. In 2023 zijn deze gronden klaar voor woningbouw. Uiterlijk december 2025 is het gebouw klaar en kunnen de eerste bewoners hun woning in. 

Deel deze pagina