Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

bewoners met stroom van de zon

Meteen doen! zeggen andere huurders

Al zeker 341 huurders van Rochdale gingen u voor. Zij hebben zonnepanelen op het dak en profiteren van stroom van de zon.

Toen ik het voordeel zag, was ik om. Ik had die investering nooit kunnen doen.

Joke en Steef Voorn namen zonnepanelen “We betalen nu ruim 900 euro per jaar minder aan energie dan twee jaar geleden” Lees het hele interview: “Dus ik dacht: die investering halen we er nooit meer uit.”

“Gewoon doen.” Dat is wat Guuk Dekker en haar man Wouter Verkleij tegen andere huurders zouden zeggen over zonnepanelen. Lees verder: “Het installeren, daar heb je geen overlast van."

“Wij hebben nu zo’n anderhalf jaar energie via zonnepanelen en we zien de meter nog steeds teruglopen. Mensen in de buurt komen vragen wat wij van onze zonnepanelen vinden.” De heer Sanders, Diemen

“Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Twee goede redenen om zonnepanelen te nemen, toch?” De heer De Rijk, Zaandam

“Ik woon in een flat en dacht dat we niet zoveel konden. Maar we hebben een groot plat dak met meer dan genoeg ruimte voor zonnepanelen. In een andere flat hier in de buurt wilden ze dat niet. Ik dacht: wat dom! Energie wordt steeds duurder. Met zonnepanelen houd je de kosten binnen de perken. Niks te klagen over de werkzaamheden tijdens het leggen en aansluiten van de panelen. Van tevoren wordt je rustig verteld wat er gaat gebeuren.” Mevrouw Scholte van Albert, Diemen

“Op zonnige dagen is het heel leuk dat je weet dat je veel meer energie opwekt dan je verbruikt. En de zon gaat steeds vaker schijnen in Nederland ...” Mevrouw Veldkamp, Amsterdam

Vanzelfsprekend liever stroom van de zon

In juni 2018 kreeg de familie Timmer zes PV-panelen op het dak. Hun eengezinswoning in Zaandam werd door Rochdale energiezuiniger gemaakt. De daken van het wijkje liggen gunstig voor zonnepanelen.
Meneer Timmer en zijn vrouw vonden het vanzelfsprekend om de aanbieding van Rochdale goed te bekijken: “Je wil bijdragen aan het milieu en je wil er centjes aan overhouden. Alles werd keurig netjes uitgelegd en het voordeel was duidelijk. Je houdt er altijd wat aan over en je gebruikt duurzame energie. Vreemd eigenlijk dat er niet veel meer mensen ja hebben gezegd.”

Blij met zonne-energie

Rein Kelder uit Zaandam ging niet over één nacht ijs toen het voorstel van Rochdale kwam. Hij wilde goed uitrekenen of hij er echt voordeel van zou hebben: “Ik heb gekeken bij Nuon en ik had allerlei technische vragen. Toen ik eenmaal het voordeel zag, was ik om. Ik had die investering nooit privé kunnen bekostigen.” Toen we hem belden lagen de panelen net een paar weken en hadden ze al 200kw geleverd. Het liefst zou Kelder de opbrengst direct op een mobiele app kunnen zien, maar die hebben ze er niet bijgekregen. Dat is een minpuntje, maar als een andere huurder hem om advies zou vragen, zegt hij: "Meteen doen! Het is goed voor je portemonnee en de aanleg is zo gebeurd."

Lees nog meer ervaringen!
Het levert je steevast voordeel op! Het plaatsen duurde maar een halve dag

Stroom van de zon bij de heer Janssen

Zonnepanelen op een sociale huurwoning, dat kan dus!