Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid om de huur van uw woning mee te betalen. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, mag u niet te veel verdienen en mag de huur niet te hoog zijn. 

Om huurtoeslag te krijgen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Door een proefberekening te doen bij de Belastingdienst ziet u direct of u huurtoeslag kunt krijgen.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Met dit stappenplan ontdekt u of u recht heeft op huurtoeslag.

Stap

1

Voorbereiding

Zorg dat u uw gegevens over uw inkomen en de huur bij de hand heeft. U moet bijvoorbeeld weten hoe hoog uw kale huur is en wat u voor servicekosten betaalt. Al deze informatie staat in uw huurspecificatie

Stap

2

Proefberekening maken

Heeft u alle gegevens bij de hand? Vul dan de proefberekening in op www.toeslagen.nl/proefberekening 

Stap

3

Toeslag aanvragen

Heeft u recht op toeslag? Vraag deze dan aan in Mijn toeslagen op www.toeslagen.nl. U logt hier in met uw DigiD. Na uw aanvraag ontvangt u binnen enkele weken uw toeslag.

Stap

4

Wijzigingen doorgeven

Verandert er iets in uw leven? Bijvoorbeeld omdat u verhuist of meer gaat verdienen? Dan kan uw toeslag ook meer of minder worden. Geef veranderingen daarom altijd meteen aan ons door via Mijn toeslagen op www.toeslagen.nl. Dan krijgt u de toeslag waar u recht op heeft.

Veelgestelde vragen

Direct regelen
Huurspecificatie Huurtoeslag aanvragen via de Belastingdienst
Hulp bij laag inkomen
In Amsterdam In Diemen In Landsmeer In Purmerend In Zaanstad