Inbraakpreventie

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Wij geven u graag tips om de kans hierop te verkleinen.

Inbraakpreventie

Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Hoe kan ik de kans op een inbraak verkleinen?

  • Sluit altijd alle deuren en ramen als u van huis gaat. Ook als u maar kort afwezig bent.
  • Draai de sloten altijd in het nachtslot. Het komt voor dat een inbraak wordt gepleegd door de ‘flippermethode’; de dagschoot van een slot wordt terug gedrukt met een stukje plastic.
  • Haal de sleutels uit de ramen- en deursloten. Een inbreker kan een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van ‘gaatjesboren’.
  • Uw sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen ‘geheime’ plaatsen;
  • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).
  • Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis hebt;
  • Berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje;
  • Zorg voor voldoende verlichting om uw woning;
  • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen;
  • Breng als u op vakantie gaat uw buren op de hoogte, zij kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning er ‘bewoond’ uitziet (geen post achter de voordeur, af en toe gordijnen openen en sluiten, met een lichtschakelaar het licht aan laten gaan).

Wat doet Rochdale?

In een aantal complexen van Rochdale zijn camera’s geplaatst. De belangrijkste reden hiervoor zijn het verhogen van het gevoel van veiligheid en het opsporen en voorkomen van vandalisme. Inbraakbeveiliging is echter uw eigen verantwoording. Wij geven u graag wat bruikbare tips mee om woninginbraak tegen te gaan.

Methoden en tips

Inbrekers maken gebruik van verschillende methoden om in te breken. De Politie noemt een aantal manieren die inbrekers gebruiken en de tips om te voorkomen dat de inbraakpoging slaagt. Het aanbrengen van inbraakwerende middelen zoals anti-inbraakstrips of extra sloten komt voor uw eigen rekening.

Tips van de politie

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden