Koggenland en Luitje Broekemastraat

Rochdale wil 53 sociale huurwoningen en 11 middeldure huurwoningen bouwen op de locaties Koggenland en Luitje Broekemastraat. Met deze nieuwbouw voegen we betaalbare woningen toe op deze locaties. Hieronder leest u meer over Rochdale, de stappen die tot nu toe zijn gezet en de aangepaste plannen.

Rochdale zorgt ervoor dat meer dan 2000 mensen betaalbaar wonen in Purmerend. Naast het verhuren van woningen bouwt Rochdale ook nieuwe, betaalbare woningen bij. De locaties Koggenland en Luitje Broekemastraat zijn daar een voorbeeld van. In 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met de plannen voor het bouwen van woningen op de locatie Koggenland en Luitje Broekemastraat. Deze plannen zijn in 2020 voorgelegd aan omwonenden tijdens verschillende bewonersavonden. Rochdale was voor Koggenland op beide avonden aanwezig als potentieel ontwikkelaar. Naar aanleiding van de bewonersavonden zijn de kaders door de gemeente vastgesteld en is Rochdale gestart met een eerste ontwerp voor Koggenland. Eind 2022 kwam daar ook een ontwerp bij voor de Luitje Broekemastraat.

De aangepaste plannen

Rochdale heeft een plan gemaakt voor twee gebouwen. Er komen in totaal 64 woningen die klaar zijn voor de toekomst. De gebouwen zijn goed geïsoleerd en zijn voorzien van duurzame warmte. De ontwerpen van de twee gebouwen sluiten qua uitstraling goed op elkaar aan.

Koggenland 90-92

Rochdale wil hier 53 sociale huurwoningen bouwen. Het gaat om tweekamerwoningen die vooral geschikt zijn voor één of twee personen. Het gebouw bestaat uit 6 bouwlagen. In een deel van de begane grond komt een maatschappelijke ruimte van ongeveer 150 vierkante meter. We zijn nog in gesprek met de gemeente om te kijken of dit een wijkloket kan worden.

Luitje Broekemastraat 35

Juist de mix van doelgroepen maakt een buurt sterk. Daarom wil Rochdale hier ook 11 middeldure huurwoningen bouwen. Het gaat om driekamerwoningen die vooral geschikt zijn voor gezinnen en ouderen. Dit gebouw bestaat in totaal uit 3 bouwlagen.

Parkeren

Voor beide locaties geldt een parkeernorm. Omdat er nieuwe woningen komen moeten er ook genoeg parkeerplaatsen komen.

Groen en water

Het groen in de buurt blijft zoveel mogelijk behouden. Denk aan het park en het water. U kunt hier dus nog steeds een
wandeling maken of uw hond uitlaten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de twee ontwikkellocaties? Bekijk dan ook de pagina's van Gemeente Purmerend.

Gemeente Purmerend: Koggenland Gemeente Purmerend: Luitje Broekemastraat
Documenten
Nieuwsbrief december 2023 Nieuwsbrief september 2023 Nieuwsbrief juli 2023
Weet u een naam voor de twee gebouwen?

Omwonenden kunnen een voorstel indienen voor de namen van de gebouwen. Heeft u nog een goed idee voor de namen? Deel het met ons via het invulformulier.

Vul het formulier in

Veelgestelde vragen