Meedoen in de wijk

Wilt u uw stem laten horen en iets betekenen voor uw wijk? Er zijn verschillende mogelijkheden om u in te zetten voor de wijk:

Bewonersparticipatie

Als huurder heeft u inspraak op alle niveaus. Uw mening over het beheer en beleid van Rochdale vinden wij belangrijk. U kunt ons op diverse manier contact met ons op nemen en laten weten wat u vindt. 

Bewonerscommissies

Bij veel van onze complexen (een gebouw, flat of wijk) behartigt een aantal actief betrokken bewoners de belangen van alle huurders in een bewonerscommissie- of vereniging. Als er in uw wooncomplex een bewonerscommissie of  -vereniging actief is, dan kunt u ook bij hen terecht. Om op de hoogte te blijven van wat er onder onze huurders leeft, wisselen we ook regelmatig van gedachten met bewonerscommissies.

De bewonerscommissies komen minimaal twee keer per jaar met Rochdale bijeen om uiteenlopende onderwerpen te bespreken. Zoals leefbaarheid in de wijk of onderhoud in het complex, maar ook andere zaken die dicht bij huis spelen. Zo organiseren bewonerscommissies vaak activiteiten om buren met elkaar te verbinden.

Als er nog geen bewonerscommissie is kunt u zelf een commissie oprichten. Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed plan voor uw wijk, die de leefbaarheid ten goede komt of waarbij buren elkaar beter leren kennen? Onze medewerkers van Sociaal Beheer denken graag mee met onze bewoners bij het realiseren van bewonersinitiatieven. Klik hier voor meer informatie over ondersteuning bij bewonersinitiatieven

Neem die stap!

Sluit u aan bij de bewonerscommissie of richt er zelf een op! Klik op het plaatje om te lezen waarom.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden