In en om mijn complex

Houd algemene ruimten vrij

U mag geen spullen en vuilnis opslaan in algemene ruimten, zoals de galerij, entree, boxgang of het trappenhuis. Dat is gevaarlijk bij een brand of noodsituatie, want spullen of vuilnis blokkeren de doorgang. Houd daarom de algemene ruimten netjes en leeg. 

Dat betekent: geen vuilniszakken of grof vuil, fietsen, scooters of kinderwagens, ook niet voor uw voordeur. Uw wijkbeheerder controleert of iedereen zich aan de afspraken houdt.

Ziet uw spullen van uw buren in de gemeenschappelijke ruimten? Probeer dat dan met hen te bespreken. Lukt dat niet, dan kunt u dit bij ons melden of neem contact op met uw wijkbeheerder.

Schoonmaak

Het is fijn thuiskomen wanneer uw portiek en trappenhuis in uw woongebouw schoon is. Bij de meeste woongebouwen hebben wij een schoonmaakbedrijf ingehuurd om dit te doen. Bewoners betalen dan servicekosten voor de schoonmaak van de algemene ruimten.

Wordt er in uw portiek niet schoongemaakt, dan kan het zijn dat de meeste bewoners dit niet willen of het zelf willen doen. 

Samen met u buren kunt u bepalen hoe de schoonmaak gedaan wordt. Wat allemaal kan, leest u in de brochure ‘De schoonmaak van uw complex in eigen hand’.

Onderhoud tuin

Heeft u een eigen tuin? Dan moet u zelf uw tuin onderhouden. U kunt de tuin bestraten of beplanten. U maait het gras, verwijdert onkruid en snoeit regelmatig bomen, heggen, struiken en ander groen. Let op dat het groen niet hoger wordt dan de toegestane hoogte. Hoe hoog uw boom, haag of struik mag zijn, verschilt per gemeente. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw gemeente. 

Onderhoud binnentuin

Rochdale verzorgt de bomen en het groen in de binnentuinen. Heeft u overlast van een boom in de binnentuin? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Lees ook
Inbraakpreventie Brandveiligheid
Downloads
Brochure: De schoonmaak van uw complex in eigen hand (pdf)