Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Osdorperhof

Complex Osdorperhof voor 55+
De Osdorperhof is een 55+ wooncomplex. Dit complex bestaat uit een laag- en hoogbouw gedeelte. De hoogbouw heeft de ingang aan de Pieter Calandlaan. Centraal gelegen is een fraaie binnentuin, die voor alle bewoners toegankelijk is. Men woont hier zelfstandig, en indien gewenst is het mogelijk om gebruik te maken van de voorzieningen van het dienstcentrum.  

De Osdorperhof ligt in Amsterdam Osdorp, vlakbij de Sloterplas. Dit is een waterrijke en rustige omgeving en een prachtige plek om te recreëren. Het levendige multiculturele Osdorpplein is op loopafstand van het complex. Hier zijn diverse winkels, speciaalzaken en gezellige eetgelegenheden aanwezig.   

De woningen in de Osdorperhof
De woningen in dit complex zijn voorzien van centrale verwarming en dubbele beglazing. Daarnaast is er een lift aanwezig en is het rolstoeltoegankelijk. De woning is geschikt voor huishoudens zonder kinderen.   

Scootmobielruimtes
In het complex zijn drie scootmobielruimtes ingericht. Als bewoners hier gebruik van willen maken, kunnen ze een aanvraag indienen bij Rochdale. Daarnaast is er ook een afgesloten fietsenstalling in de binnentuin aanwezig waar bewoners hun fiets kunnen stallen. Tevens is er camerabewaking in het complex.  

Dienstcentrum, dagbesteding en activiteiten  
Het complex heeft een dienstencentrum waar diverse voorzieningen zoals een huisarts en fysiotherapie zijn gevestigd.  In het overzicht hieronder leest u hier meer over.    

Op de begane grond van de Osdorperhof zit een dagcentrum voor inloop, ontmoeting en activiteiten van Cordaan. In het dagcentrum worden verschillende activiteiten georganiseerd. Een deel van de activiteiten zijn speciaal voor mensen met een WMO of Wlz indicatie (zogenaamde dagbesteding). Enkele van deze activiteiten zijn een koffie- ochtend, een ontbijtclub, internetcafé en fietsgroep. De nadruk ligt op een gezonde, zinvolle dagbesteding voor de kwetsbare buurtgenoten. 

Maar er is nog veel meer. Er worden ook regelmatig leuke activiteiten georganiseerd door Stichting Omnibus en de bewonerscommissie uit het complex. O.a. een happy-hour op de vrijdag die toegankelijk is voor iedereen. En de cultuurtuin waar diverse artiesten optreden. Nieuwe bewoners krijgen tevens een bloemetje als ‘warm welkom’. En het complex heeft een actieve bewonerscommissie.  

Schermen
Al het nieuws en de activiteiten rondom de Osdorperhof wordt middels vijf schermen in de complexen gedeeld met de bewoners. Deze schermen hangen onder andere bij de entree.  

Wilt u meedoen aan deze activiteiten of informatie over het actuele aanbod? Dan kunt u contact opnemen met de participatiecoaches van Osdorperhof via 020 - 886 0745. 

Restaurant de Buren 
In het dagcentrum zit ook het restaurant De Buren. Hier bent u altijd welkom voor een kopje koffie of een lekkere lunch. Om mee te kunnen eten, dient u zich voor 10.00 uur op te geven bij de Buren.  

Dienst  

Informatie   

Restaurant ‘De Buren’  

Het is mogelijk om op eigen kosten een maaltijd te nuttigen. De kosten hiervoor zijn € 4,- voor het hoofdgerecht, € 1,- voor de soep en € 1,20 voor het nagerecht (deze prijzen zijn onder voorbehoud). Voor de meeste actuele bedragen zie prijslijst van de Buren.  

Huisartsenpraktijk Osdorp dokters  

Meer informatie kunt u terugvinden op www.osdorpdokters.nl   

Praktijk voor fysiotherapie   

Er zijn twee fysiotherapeuten beschikbaar met specialisatie in geriatrische fysiotherapie en bekkenbodemtherapie.  

Fitnessruime  

Het is mogelijk om drie dagen per week (op vaste tijden met een pasje) van de fitnessruimte gebruik te maken. De kosten hiervoor zijn € 70,- per jaar. U kunt hierover contact opnemen met MBVO Amsterdam via mbvo_amsterdamhotmailcom  

Internetcafé   

Bij het internetcafé kunt u onder begeleiding van Ron (een vrijwilliger) kennis maken met de digitale wereld. Dit is mogelijk op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.   

Kapper 

Iedere dinsdag en vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur op afspraak.  

Weg- en ruilwinkel   

  

Iedere maandag en donderdag is de ruilwinkel geopend van 13.30 tot 14.30 uur. Het is mogelijk om kleine spulletjes te ruilen voor iets anders. Gaat om maximaal 2 items per keer.   

Moestuintjes  

De Moestuin is een groot succes en mogelijk komen er nieuwe bakken bij. Aanmelden is mogelijk via bewonersparticipatie: omnibus.sbogmailcom  

Bewonerscoach  

In het complex is een bewonerscoach aanwezig. Bewoners kunnen direct contact opnemen met de bewonerscoach. De bewonerscoach weet wat er speelt en stemt dit af met Rochdale. Het spreekuur is 1x per week van 17.00 tot 18.00 uur op de 1e etage in het kantoor van Rochdale. Daarnaast is de bewonerscoach op afroep telefonisch beschikbaar op telefoonnummer 06-4377 9826.