Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Samen besparen

Niet alleen de prijzen van energie stijgen, ook de dagelijkse boodschappen worden steeds duurder. Wij zijn bezorgd dat veel mensen gebukt gaan onder hoge vaste lasten. Hoewel de aangekondigde maatregelen van het kabinet sommige huishoudens verlichting bieden, vrezen we dat veel bewoners die het nu al financieel moeilijk hebben, straks niet meer kunnen rondkomen. Aan de stijgende prijzen kunnen wij niks veranderen. Maar we werken hard aan het verbeteren van onze woningen. Er zijn de afgelopen jaren al veel woningen verduurzaamd en gerenoveerd. We doen er alles aan te versnellen. Al lukt dat niet van de één op andere dag. Daarom gaan we ‘Samen besparen’.

Wat is ‘Samen besparen’?

Deze winter gaat het Rochdale energieteam op bezoek bij 800 tot 1.000 bewoners om uit te leggen hoe zij energie kunnen besparen. Tegelijk passen zij (gratis) kleine energiebesparende maatregelen in de woning toe zoals tochtstrips, radiatorfolie en/of LED-verlichting. We kunnen niet bij alle bewoners langs of hen in één keer bezoeken. Daarom kiezen we woningen uit die er het slechtst aan toe zijn, bijvoorbeeld woningen met een EFG-energielabel. Ook kijken we naar het energiegebruik van een complex en houden we rekening met wanneer er renovatie of groot onderhoud op de planning staat. Natuurlijk zijn de energiebesparende tips en adviezen ook interessant voor andere bewoners. Wilt u ook energie besparen? Ga naar Wat kunt u zelf doen.

Bewoners van complexen waar het Rochdale energieteam langskomt worden geïnformeerd. 
We starten bij het Sape Kuipersplantsoen. Krijgt u geen bezoek van dit energieteam en wilt u wel graag hulp? Ga naar ‘Hulp bij besparen’.

Waarom 'Samen besparen'?

Als u minder gas en elektriciteit gebruikt gaat uw energierekening omlaag én het draagt bij aan een schoner milieu. Rochdale draagt graag haar steentje bij en helpt waar dat kan. De energiekosten zijn afhankelijk van veel verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan hoe groot de woning is, hoeveel personen er wonen, de staat van de woning, of iemand veel van huis is of juist thuis, maar ook hoe bewoners gebruikmaken van hun woning en apparaten en het type energiecontract bepaalt hoe hoog energiekosten zijn. 

Hoe werkt ‘Samen besparen’?

Stap 1: Aankondiging in de brievenbus

Als uw complex/buurt bezoek krijgt van het energieteam, ontvangt u een flyer in de bus. Binnen enkele weken (2 weken) na ontvangst van de flyer komt het energieteam langs. U hoeft zelf geen afspraak te maken. Alleen complexen die wij bezoeken, ontvangen deze flyer.

Stap 2: Poster met datum 

In de portiek/het complex hangen wij een poster op met de datum en het dagdeel waarop het energieteam bij u langskomt. 

Stap 3: Bezoek aan huis

Het energieteam bestaat uit twee medewerkers van Rochdale: één vakmonteur (onderhoudsmedewerker) en één energiecoach. De ene medewerker geeft u tijdens het bezoek tips en advies over hoe u energie kunt besparen en de andere medewerker past de energiebesparende maatregelen toe. Eventueel leiden zij door naar extra hulp of ondersteuning. Het energieteam is herkenbaar aan hun Rochdale bedrijfskleding. Het bezoek en de maatregelen zijn gratis. Het bezoek duurt ongeveer 1 uur. 

Mogelijke energiebesparende producten die we aanbrengen zijn:

  • Tochtstrips kozijnen en deuren
  • Tochtborstel brievenbus
  • LED-lampen
  • Radiatorfolie
  • Waterbesparende douchekop

Wat bepaalt of het energieteam bij u langskomt?

Het energieteam richt zich op buurten en complexen met een slechte energieprestatie en huishoudens met een hoog energiegebruik. Ook wordt gekeken naar wanneer een complex aan de beurt is voor een renovatie of groot onderhoud. We stemmen de selectie van complexen af met andere initiatieven zoals !WOON, Fixbrigade, Winst uit je woning, Klimaatroute en de Energiewending.

Direct naar
Hoe helpt Rochdale? Wat doet de overheid? Wat kunt u zelf doen? Hulp bij geldzorgen