Geen objecten gevonden

Sinjeur Semeynsstraat

Rochdale vindt het belangrijk dat bewoners nu en in de toekomst in een fijne en comfortabele woning wonen. Daarom zijn we druk bezig met een toekomstplan voor de Sinjeur Semeynsstraat, Schaapherderstraat en de Wiltzanghlaan.

Voorkeursscenario

Eind 2020 is het voorkeursscenario door de Raad van Bestuur van Rochdale goedgekeurd. Het voorkeurscenario houdt in dat de huidige woningen gesloopt worden en er nieuwbouwwoningen voor terugkomen. 

Bewoners kunnen straks, afhankelijk van hun woonwensen en inkomen, terugkeren naar een nieuwe kwalitatief duurzame woning aan de Sinjeur Semeynsstraat, Schaapherderstraat of de Wiltzanghlaan. We gaan ook meer woningen terugbouwen dan er nu staan en we willen een gemengde buurt creëren met verschillende type woningen. Tot slot realiseren we voorzieningen die gericht zijn op de buurt en de bewoners.

Welke gevolgen heeft dit voor de bewoners?

De komende drie jaar wordt de nieuwbouw in ieder geval nog niet gerealiseerd. Deze tijd hebben we namelijk hard nodig om de plannen uit te werken en goed te overleggen met de gemeente, Projectcommissie en de huidige bewoners. Als alle plannen klaar zijn, starten we met de uitvoering voor de nieuwbouw. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid in fases uitgevoerd, zodat niet alle bewoners op hetzelfde moment naar een wisselwoning hoeven te verhuizen. 

Planning

Benieuwd hoe de planning er de komende jaren ongeveer uitziet? Bekijk dan de planning tot 2024

Vernieuwingsplan Kolenkitbuurt Midden en Noord

Rochdale is niet alleen bezig met de bovenstaande plannen voor de Sinjeur Semeynsstraat, Schaapherderstraat en de Wiltzanghlaan. We zijn namelijk, samen met de gemeente Amsterdam, ook druk met het vernieuwingsplan voor de hele Kolenkitbuurt Midden en Noord. Wat houdt dit in? 

Voor en door buurtbewoners

Na de zomer starten we met het maken van een stedenbouwkundig ontwerp voor de vernieuwing van de hele buurt. Dit duurt ongeveer 6 maanden. Het doel is dat dit plan voor en door de buurtbewoners zelf wordt gemaakt. Een plan voor een buurt waar je fijn woont in een veilige en prettige openbare ruimte. 

Een groep actieve buurtbewoners gaat samen met mensen van Rochdale de buurt in om van bewoners te horen wat zij belangrijk vinden. En om te horen wat zij nog missen en welke tips zij hebben om de buurt op te knappen. Naar verwachting laten wij begin 2022 het nieuwe ontwerp aan de buurt zien.

Ook de Projectcommissie van de Sinjeurs Semeynstraat werkt met ons samen om kennis van bewoners over de Kolenkitbuurt op te halen. Deze input wordt verwerkt in alle plannen.

Planning vernieuwingsplan Kolenkitbuurt Midden en Noord

Benieuwd naar de planning voor het vernieuwingsplan? Bekijk dan de planning tot 2022

Kom naar het spreekuur!

Heeft u een vraag? Iedere maandag tussen 11.00 en 13.00 uur is er een inloopspreekuur aan het Jan van Schaffelaarplantsoen 35. Buurtcoordinator Pieter de Roest en wijkbeheerder Alime Kaya helpen u graag verder. 

 

'Hoi! Ik ben Esther, adviseur projectparticipatie bij Rochdale. Heeft u een vraag? U kunt me mailen!

 

Wilt u contact met de Projectcommissie? Dat kan! Zij zijn te bereiken via e-mail

 

Deel deze pagina