Welkom en tips

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning. U wilt vast zo snel mogelijk uw nieuwe woning betrekken. Bij een verhuizing komt altijd meer kijken dan u denkt. In deze video leggen wij in 2 minuten precies uit waar u aan moet denken, wat u moet regelen en wanneer u dat moet doen. Zo bent u goed voorbereid en verloopt de verhuizing soepel en snel. 

Welkom nieuwe huurder!

 • 1

  Inschrijven bij de gemeente

  Binnen vijf werkdagen na uw verhuizing moet u uzelf en uw huisgenoten/kinderen inschrijven op uw nieuwe woonadres in de basisadministratie van de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen. U heeft daarvoor (een kopie van) uw huurovereenkomst en een legitimatiebewijs nodig. Op de website van de gemeente leest u hoe dit in zijn werk gaat. Vergeet daarnaast niet om uw verhuizing door te geven aan andere instanties, zoals verzekeraar, bank, tandarts, sportvereniging, etc.

  Verhuist u binnen de gemeente Amsterdam?
  Dan vullen wij samen met u bij het tekenen van het huurcontract een formulier van de gemeente Amsterdam in. Dit sturen wij ondertekend naar de gemeente. Als wij u niet kunnen inschrijven, bent u verplicht dit zelf regelen.

  Handige websites:

  www.amsterdam.nl
  www.diemen.nl
  www.purmerend.nl
  www.zaanstad.nl
  www.landsmeer.nl

 • 2

  Huurtoeslag

 • 3

  Aanvragen gas en elektra

  U bent zelf verantwoordelijk voor het aanmelden voor uw gas- en elektralevering. Doe dit op tijd want de maatschappijen hebben hier vaak de tijd voor nodig. U kunt zich aanmelden bij de leverancier van uw keuze. Kijk op www.energieleveranciers.nl voor een overzicht. Vergeet niet de begin- of eindstanden van de elektriciteit- en gasmeters te noteren.

  Heeft uw woning blokverwarming, dan is Rochdale uw leverancier van warmte en soms ook van warm water. De warmtewet is dan van toepassing bij het doorberekenen van de tarieven voor uw verbruik. Lees hier alles over de warmtewet.

 • 4

  Aanvragen water

  Woont u in Amsterdam, Landsmeer of Diemen? Meldt u aan bij Waternet via www.waternet.nl of 0900-9394. Woont u in Purmerend of Zaanstad? Meldt u aan bij PWN via www.pwn.nl of 0900 - 405 07 00.

 • 5

  Mijn Rochdale aanvragen

  Mijn Rochdale is de selfservice omgeving voor huurders van Rochdale. Huurt u bij Rochdale, vraag dan Mijn Rochdale aan. Met Mijn Rochdale regelt u makkelijk en snel zelf uw woonzaken. Waar en wanneer u wilt, vanaf uw computer of mobiel.

  Bijvoorbeeld om een reparatie aan te vragen, uw geldzaken te regelen, uw gegevens  aan te passen, wijzigingen door te geven en uw post van Rochdale te lezen. Het kan allemaal via Mijn Rochdale.

  Klik hier voor meer informatie. U kunt hier ook direct een Mijn Rochdale account aanvragen.

 • 6

  Kabeltelevisie, telefoon of internet

  Als u gebruik wilt maken van televisie en internet, moet u zelf een contract afsluiten met een leverancier van uw keuze. Misschien kunt u uw contracten van uw oude woning meeverhuizen. U kunt dit vragen aan uw huidige leverancier.

  Wilt u weten of glasvezel beschikbaar is op uw adres? Doe dan online een postcodecheck.

  Handige website:

  Postcodecheck glasvezel

 • 7

  Verzekeringen

  Als eigenaar/verhuurder heeft Rochdale voor uw woning een opstalverzekering afgesloten. Die verzekering zorgt ervoor dat eventuele schade aan het onroerend goed wordt hersteld. Wij adviseren u de volgende verzekeringen af te sluiten:

  • inboedelverzekering, inclusief dekking van braakschade
  • aansprakelijkheidsverzekering

 • 8

  Reparaties en werkzaamheden

  Bij de opleverinspectie hebben we samen met u een technische controle van de woning gedaan. Kwamen daar nog werkzaamheden of reparaties aan het licht, dan zorgen we er voor dat deze zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn opgenomen in het inspectierapport.

  Constateert u toch nog nieuwe gebreken?

  Dan kunt u dit direct online melden.

  Onderhoudsabonnement voor klein onderhoud

  Klein onderhoud in de woning is voor huurders zelf. Met een onderhoudsabonnement doet Rochdale dit voor u hier. Lees hier meer over ons onderhoudsabonnement.

 • 9

  WoningNet

  Vanaf 1 januari 2017 ontvangen woningzoekenden die een sociale huurwoning gaan huren automatisch een gratis nieuwe inschrijving. De nieuwe inschrijving wordt automatisch voor u aangemaakt nadat u het huurcontract van de nieuwe sociale huurwoning heeft getekend. U bouwt vanaf dat moment ook weer inschrijfduur op. Belangrijk, nu woonduur niet langer meer telt.  Voor meer informatie zie WoningNet.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden