Vlietstraat.

Renovatie van een kroonjuweel

Aan de Vlietstraat, Vaartstraat, Baarsstraat en Schinkelkade staat een monumentaal woningblok. Het complex is prachtig, maar ook toe aan renovatie. We willen dat de woningen weer een hele tijd meekunnen. Daarom willen we de woningen en het gebouw volledig renoveren: vanaf de fundering tot en met het dak. We nemen ook de algemene ruimtes mee, zoals trappenhuizen, portieken en bergingen. Na deze grote verbouwing lijkt de woning sterk op nieuwbouw, maar dan in een monumentaal jasje. Met een goed energielabel. 

We gaan ook de monumentale gevel herstellen, in oorspronkelijke staat. Dan ziet de gevel er weer uit vroeger, maar dan om weer heel lang mee te gaan. De renovatie van een kroonjuweel, dus.

In onbewoonde staat

Tijdens de renovatie kunnen de bewoners niet in hun woning blijven. Dit is te heftig. Daarom gaan alle bewoners (tijdelijk) ergens anders wonen. Wij zorgen voor wisselwoningen in de buurt, of bieden de optie om met voorrang (vanaf de peildatum) te verhuizen naar een andere sociale huurwoning.

58 extra woningen toevoegen

In het blok aan de Vlietstraat zijn veel grote woningen, van 70 tot 160 vierkante meter. In deze woningen wonen vaak kleine huishoudens. Daarom gaan we het merendeel van de grote woningen splitsen. Door te splitsen voegen we nieuwe woningen toe. Dit is hard nodig, want er zijn te weinig woningen in Amsterdam. Zo kunnen we mensen op de wachtlijst een woning bieden op deze mooie plek. We begrijpen de impact van het splitsen op de huidige bewoners. Daarom bieden wij deze mensen veel begeleiding en persoonlijke aandacht.

Bernice: 'Iedere woensdag tussen 13.00 - 16.00 uur zit ik op de Baarsstraat 96. Kom gerust langs!'