Woning bezichtigen

Een nieuw huis. Spannend! Waar moet u precies op letten bij een nieuw huis? Wat moet u controleren? Welke vragen stelt u aan de verhuurmakelaar? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet. Lees ze goed door, zodat u zeker weet dat u niets vergeet.

Ontdek de omgeving

Niet alleen het huis zelf, maar ook de buurt en omgeving zijn belangrijk. Een wandeling of fietstocht door de omgeving geeft een goed beeld. Zijn alle voorzieningen die u belangrijk vindt aanwezig? Is er voldoende parkeergelegenheid en een supermarkt in de buurt?

Zo leveren wij een woning op: een checklist

Uiteraard gaat het niet alleen om een goed gevoel bij een bezichtiging. Het is ook hét moment om een goed beeld te krijgen van hoe uw huis door ons wordt opgeleverd. Wij leveren altijd schoon, heel en veilig op. Deze checklist geeft aan wat u hiervan kunt verwachten qua oplevering van o.a. de badkamer, keuken, wanden, ramen, deuren en hang- en sluitwerk. Dat voorkomt teleurstellingen. 

Twijfelt u of bepaalde werkzaamheden wel of niet door u uitgevoerd moet worden? Bespreek die dan tijdens de bezichtiging met de verhuurmakelaar van Rochdale. Zo kan het zijn dat u de badkamer of keuken verouderd vindt. Zolang de badkamer of keuken heel en vrij van lekkage is, vervangen wij deze niet. Zo voorkomt u dat u niet voor verrassingen komt te staan na een eventuele oplevering van uw woning.

Maak een overzicht van de werkzaamheden die eventueel voor eigen rekening zijn

Het opknappen en woonklaar maken van de woning is voor de huurder zelf. We hebben een top-5 gemaakt van de veelvoorkomende werkzaamheden die voor de huurder zelf zijn:

Bekijk ook onze folder 'Veranderingen in uw woning voor een volledig overzicht van alle veelvoorkomende klussen en/of u daar wel of geen toestemming voor nodig heeft. 

Vraag en antwoord

Direct regelen
Inleveren gegevens Kandidaatverklaring en Verhuurdersverklaring Woningacceptatieformulier
Downloads
Brochure: Veranderingen in uw woning (pdf)
Lees ook
Stappenplan van bezichtigen tot oplevering