Geen objecten gevonden

Woning bezichtigen

Een nieuw huis. Spannend! Waar moet u precies op letten bij een nieuw huis? Wat moet u controleren? Welke vragen stelt u aan de verhuurmakelaar? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet. Lees ze goed door, zodat u zeker weet dat u niets vergeet.

Ontdek de omgeving

Niet alleen het huis zelf, maar ook de buurt en omgeving zijn belangrijk. Een wandeling of fietstocht door de omgeving geeft een goed beeld. Zijn alle voorzieningen die u belangrijk vindt aanwezig? Is er voldoende parkeergelegenheid en een supermarkt in de buurt?

Zo leveren wij een woning op: een checklist

Uiteraard gaat het niet alleen om een goed gevoel bij een bezichtiging. Het is ook hét moment om een goed beeld te krijgen van hoe uw huis door ons wordt opgeleverd. Wij leveren altijd schoon, heel en veilig op. Deze checklist geeft aan wat u hiervan kunt verwachten qua oplevering van o.a. de badkamer, keuken, wanden, ramen, deuren en hang- en sluitwerk. Dat voorkomt teleurstellingen. 

Twijfelt u of bepaalde werkzaamheden wel of niet door u uitgevoerd moet worden? Bespreek die dan tijdens de bezichtiging met de verhuurmakelaar van Rochdale. Zo kan het zijn dat u de badkamer of keuken verouderd vindt. Zolang de badkamer of keuken heel en vrij van lekkage is, vervangen wij deze niet. Zo voorkomt u dat u niet voor verrassingen komt te staan na een eventuele oplevering van uw woning.

Maak een overzicht van de werkzaamheden die eventueel voor eigen rekening zijn

Het opknappen en woonklaar maken van de woning is voor de huurder zelf. We hebben een top-5 gemaakt van de veelvoorkomende werkzaamheden die voor de huurder zelf zijn:

Bekijk ook onze folder 'Veranderingen in uw woning voor een volledig overzicht van alle veelvoorkomende klussen en/of u daar wel of geen toestemming voor nodig heeft. 

Aangepaste maatregelen corona

Woningbezichtigingen zijn fysiek op locatie weer mogelijk. Hierbij houden wij ons uiteraard aan de regels van het RIVM en de rijksoverheid. 

  • Het blijft belangrijk dat we 1,5 meter afstand van elkaar te blijven houden. Wij verzoeken u om zoveel mogelijk alleen of met uw partner te komen. Neemt u dus geen ‘anderen’ mee, zoals vrienden, familie of kinderen.
  • Ook verzoeken wij u tijdens een bezichtiging niets in de woning aan te raken (geen kranen, lichtschakelaars e.d.).

Klik hier voor alle actuele informatie over onze maatregelen en dienstverlening rondom corona

Vraag en antwoord