Onrechtmatig gebruik

Uw woning, een woning van Rochdale, mag niet gebruikt worden voor activiteiten die in strijd zijn met de wet. Bijvoorbeeld illegale onderhuur, prostitutie of het telen van hennep. Heeft u het vermoeden dat een woning van Rochdale onrechtmatig gebruikt wordt? Meld het dan. Met behulp van uw melding kunnen wij overlast voorkomen en zorgen dat de verdeling van woonruimtes eerlijk verloopt.

Hennepplantage

Een woning gebruiken voor het telen van hennep is strafbaar. Een hennepplantage levert brandgevaar op voor omwonenden. Waarschijnlijk wordt er illegaal stroom afgetapt waardoor er lekkages of stroomstoringen kunnen ontstaan. Meld uw vermoeden op een van de volgende manieren:

  • bij Rochdale op 020 215 00 00 of via dit formulier;
  • bij de politie (tel. 0900 - 8844);
  • bij Meld Misdaad Anoniem (tel. 0800 - 7000).

Illegale onderhuur

Onderhuur is het doorverhuren van een woning of een kamer zonder toestemming van de verhuurder. Dan zijn zowel de huurder als de onderhuurder in overtreding. Door onderhuur komen minder woningen vrij voor mensen die er recht op hebben. Als u het vermoeden heeft dat er sprake is van illegale onderhuur, meld dit schriftelijk, via dit formulier of telefonisch bij Rochdale. Wij gaan vertrouwelijk met uw melding om.

Prostitutie

Ook als een woning wordt gebruikt voor prostitutie is dat onrechtmatig gebruik. Dit levert overlast op voor de omgeving en er kan sprake zijn van mensenhandel of gedwongen prostitutie. Als u vermoedt dat een woning hiervoor wordt misbruikt dan is het belangrijk dat u dit doorgeeft. Dit kan op de volgende manieren:

  • bij Rochdale op 020 215 00 00 of via dit formulier;
  • bij de politie (tel. 0900 - 8844);
  • bij Meld Misdaad Anoniem (tel. 0800 - 7000). 

Krakers

In een leegstaande woning mogen alleen personen die toestemming van Rochdale hebben komen. Als een leegstaande woning zonder toestemming van de eigenaar, Rochdale, in gebruik wordt genomen, dan heet dat kraken. Als u ziet dat een woning van Rochdale gekraakt wordt of gekraakt is, wilt u dit dan bij ons melden? Dat kan op 020 215 00 00 of via dit formulier.

Direct regelen

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden