Geldershoofd en Gravestein (G-buurt Noord)

We willen dat iedereen goed, veilig en fijn kan wonen in de G-buurt Noord. Daarom gaan we de flats Geldershoofd en Gravestein opknappen en vernieuwen. Dit noemen we renoveren. Op deze pagina staat de meest recente informatie over de renovatie van de woningen.

Tijdens de renovatie kunnen bewoners niet in hun woning blijven wonen. Hiervoor zijn de werkzaamheden te heftig. Alle bewoners gaan een keer verhuizen, vóór of tijdens de renovatie. We weten zeker dat alle bewoners in Zuidoost kunnen blijven wonen als ze dit willen, maar het is ook mogelijk om ergens anders in Amsterdam te wonen.

We starten niet in alle woningen tegelijk met de werkzaamheden. Dat doen we stapje voor stapje. In 2022 ontvangen alle bewoners hun peildatum. Vanaf de peildatum ontvangen bewoners een stadsvernieuwingsurgentie waarmee zij met voorrang een nieuwe woning kunnen vinden. De werkzaamheden aan de eerste woningen starten eind 2023 of begin 2024. De werkzaamheden aan de laatste woningen starten in 2026.

Benieuwd naar de peildatum voor uw woning?

Vul dan hieronder uw adresgegevens in.

Dit is geen geldige Nederlandse postcode
Dit is geen geldig Nederlands huisnummer
Zoeken

Voorbereiding op de renovatie

 

1. Sociaal plan
In het sociaal plan wordt uitgebreid uitgelegd hoe bewoners zich kunnen voorbereiden op de renovatie. Denk hierbij aan informatie over de verhuizing, de renovatie en begeleiding vanuit Rochdale. Na de zomer delen we het sociaal plan met alle bewoners die een huurcontract voor onbepaalde tijd hebben.

2. Peildatum
Vanaf de peildatum vragen we bij de gemeente stadsvernieuwingsurgentie aan.

  • We verwachten dat de eerste peildatum in september 2022 bekend is.
  • Niet alle bewoners verhuizen tegelijk, dus de peildatum verschilt per bewoner.
  • Vanaf de peildatum krijgen bewoners een stadsvernieuwingsurgentie, waarmee zij binnen 18 maanden kunnen gaan verhuizen.

3. Huisbezoeken
Als de peildatum bekend is komen we op huisbezoek bij alle bewoners. Dit doen we in fases. We gaan eerst langs bij de bewoners die de vroegste peildatum hebben en dus als eerste verhuizen. Verhuizen kan naar:

  • Een opgeknapte (gerenoveerde) woning in Geldershoofd of Gravestein;
  • Een nieuwbouwwoning in de E-buurt of de K-buurt;
  • Een andere woning in Amsterdam Zuidoost of ergens anders in Amsterdam met behulp van een stadsvernieuwingsurgentie.

Tijdens het huisbezoek bespreken we met bewoners waar zij naartoe willen verhuizen, wat hun mogelijkheden zijn en hoe de stadsvernieuwingsurgentie werkt. Ook kunnen bewoners al hun vragen over de verhuizing, het reageren op woningen en overige hulpvragen stellen. Het huisbezoek duurt ongeveer 1 uur. Als bewoners na het huisbezoek nog vragen hebben, dan staan bewonersbegeleiders Debby en Bernice iedere week klaar tijdens het spreekuur op Gravestein 25a. Ook zijn zij per mail en telefoon bereikbaar.

 

Voorlopige planning

De voorlopige planning voor de renovatie ziet er als volgt uit:


Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 

Heeft u een vraag?

Kom langs op het spreekuur bij Gravestein 25a. Iedere dinsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur kunt u binnenlopen voor al uw vragen. U kunt ook bellen met bewonersbegeleiders Debby (06 3452 4913) of Bernice (06 1087 8364).

 

Hoi! Wij zijn de bewonerscommissie Geldershoofd. Wij spreken namens alle bewoners. U kunt ons mailen.

En wij zijn de bewonerscommissie Gravestein! Wij zijn bereikbaar op 06 1175 2301 of per mail.