Eenmalige huurverlaging 2021

Dit jaar komen huurders van een sociale huurwoning in aanmerking voor huurverlaging. Dit is het geval wanneer u veel huur betaalt en een laag inkomen heeft.

Kom ik in aanmerking voor huurverlaging?

Dat hangt af van 4 zaken:

  • U huurt een sociale huurwoning (klik hier voor vrije sector)
  • Het aantal mensen in uw huishouden
  • Uw inkomen van de laatste 6 maanden
  • Uw nettohuur: dit is uw huurprijs zonder de servicekosten. Deze huurprijs staat in de brief van de jaarlijkse huurverhoging en in uw huurspecificatie op Mijn Rochdale.

Bekijk of u in aanmerking komt. Dat kan via de tabel op deze pagina, of in onze speciale module.

Automatische huurverlaging

Wij verlagen de huren automatisch voor iedereen die in 2019 in de inkomenscategorie viel voor huurverlaging. Wij vragen hiervoor gegevens op bij de Belastingdienst. Viel u in 2019 in de inkomenscategorie voor huurverlaging? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt vóór 1 april een bericht over uw huurverlaging.

Inkomensdaling na 2019? Dan zelf aanvragen!

Is uw inkomen na 2019 omlaag gegaan? En valt u nu in de categorie voor huurverlaging, ook qua huurprijs? Dan moet u de huurverlaging zelf aanvragen. Dit kunt u het hele jaar doen op deze pagina (zie rode knop). U heeft recht op huurverlaging, wanneer uw inkomen minstens 6 maanden onder de geldende inkomensgrens lag. De inkomens van kinderen tot 27 jaar tellen niet mee.