Klipperbuurt

Rochdale werkt samen met bewoners en partners aan een sterke Klipperbuurt. Daarom onderzoeken we hoe we de woningen en buurt kunnen verbeteren. Op deze pagina leest u alles over dit project.

Waarom bekijken we de toekomst van deze buurt?

Rochdale is bezig met het verduurzamen van al haar woningen. Denk aan het verbeteren van de isolatie en het gasloos maken van de woningen. Dit is ook nodig voor de woningen in deze buurt. Naast het verbeteren van de woningen kijken we ook naar de omgeving. We vinden het belangrijk dat mensen in een prettige omgeving wonen waar het veilig is en bijvoorbeeld genoeg groen aanwezig is om elkaar te ontmoeten.

Wat betekent dit voor bewoners? 

Voorlopig verandert er nog niks in de buurt of in de woningen. We doen alleen onderzoek en gaan met de bewonerscommissie, bewoners en partners in gesprek. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we voor een gebiedsplan voor deze buurt. 

Samenwerking

We zijn voor dit project in gesprek met de bewonerscommissie, bewoners en partners uit de buurt. Daarnaast werken we samen met Stadgenoot en de gemeente.

Contactpersoon

Heeft u een algemene vraag over het project? Neem dan contact op met onze adviseur projectparticipatie, Grada Hiddink. U kunt haar bereiken door een e-mail te sturen naar ghiddinkrochdalenl of door te bellen naar het algemene nummer van Rochdale.

Nieuwsbrieven en documenten

Hier vindt u alle communicatie die is gedeeld met bewoners uit de buurt. 

Nieuwsbrief (juli 2023) Nieuwsbrief (oktober 2023) Aankondigingsbrief Woonwensenonderzoek (december 2023)
Meer informatie
Gemeente Amsterdam: vernieuwing en verbetering in Banne-Zuid