Servicekosten

Als u bij ons huurt, dan ontvangt u elk jaar een eindafrekening van de servicekosten. Voor sommige bewoners zitten hierin ook stook- en energiekosten verwerkt. Elke maand betaalt u (bij uw huur) een voorschot voor de servicekosten. Dat is geen vast bedrag. Jaarlijks ontvangt u vóór 1 juli de eindafrekening over het voorafgaande jaar (januari-december). We laten zien welke kosten wij daadwerkelijk hebben gemaakt in die 12 maanden.

Geld terug of bijbetalen?

Hebt u minder betaald? Dan moet u het verschil bijbetalen. Hebt u juist meer betaald? Dan ontvangt u het verschil van ons terug. Na de jaarlijkse eindafrekening wordt het maandelijkse voorschot verhoogd, verlaagd of blijft het gelijk (afhankelijk van of u moest bijbetalen of geld terug kreeg).  

Wat zijn servicekosten?

Huurders  betalen servicekosten voor diverse gemeenschappelijke kosten die worden gemaakt. Bijvoorbeeld:

  • Elektra algemene ruimte en lift
  • Schoonmaak algemene ruimte
  • Wijkbeheerder / Huismeester
  • Blokverwarming
Youtube thumbnail
Alles weten over servicekosten? Bekijk dan dit filmpje!

Veelgestelde vragen

Algemeen
Servicekosten elektra algemene ruimte

Blokverwarming

Sommige huurders hebben een gemeenschappelijke verwarming met andere huurders. Dat wordt ‘blokverwarming’ genoemd. Ongeveer 8.000 woningen van Rochdale hebben blokverwarming. De afrekening van blokverwarming loopt ook via de maandelijkse servicekosten. Op de eindafrekening staat dan een bedrag bij ‘Warmtekosten’. 

Meer informatie over blokverwarming

Heeft u vragen over de afrekening servicekosten?

Bekijk dan eerst de antwoorden op de meest gestelde vragen. U vindt deze onderaan deze pagina. Als uw vraag er niet bij staat zijn helpen wij u graag verder.

Vraag of bezwaar over afrekening servicekosten?

Vul dan onderstaand contactformulier in.

Contactformulier servicekosten

Betalingsregeling aanvragen

Kunt u het bedrag dat u moet bijbetalen niet in één keer betalen? Vul dan onderstaand formulier in om het bedrag in termijnen te betalen. 

Contactformulier aanvraag betalingsregeling servicekosten
Afrekening servicekosten
Direct naar
Blokverwarming Energie besparen met onze tips
Hulp nodig met geldzaken

Maakt u zich zorgen of u uw rekeningen of boodschappen nog wel kunt betalen? Blijf er niet mee rondlopen, maar zoek hulp. Door zelf contact op te nemen, kunt u boetes en grotere geldproblemen voorkomen.

Contact bij geldzorgen