Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Ventileren

Tips voor schone lucht in huis

Als de lucht in uw huis te vochtig is, kan er sneller schimmel groeien. Zorg voor drogere lucht in huis, dan ontstaat schimmel minder snel. Ook scheelt een droger huis in de kosten van verwarmen.

Vochtige lucht in uw woning

Wanneer u met meerdere mensen in één huis woont, is de kans groot dat u sneller last krijgt van vochtige lucht in huis. Een menselijk lichaam stoot vochtige lucht uit, maar u krijgt ook vochtige lucht in huis door bijvoorbeeld de was binnen op te hangen. Het is belangrijk om niet te veel vochtige lucht in uw huis te hebben. Daar kan namelijk schimmel door ontstaan. Ook duurt het langer voordat de lucht in uw woning warm wordt, wanneer u de verwarming aanzet. 

Luchten en ventileren

Door uw huis goed te ventileren en te luchten zorgt u voor schone lucht in huis. Het is belangrijk dat er altijd een beetje buitenlucht de woning in komt. De verse buitenlucht die de woning in komt vervangt de gebruikte lucht. Dit noemen we ‘ventileren’. Een huis moet de hele dag worden geventileerd. Bij het koken, douchen of na het slapen is het soms nodig om snel heel veel lucht snel te vervangen. Dit noemen we ‘luchten’. Dit doet u door de ramen of deuren voor korte tijd wijd open te zetten.

Meer informatie

GGD: Tips om schimmel te voorkomen en te verwijderen