Geen objecten gevonden

The Rock: 68 sociale huurwoningen en ouder-kindcentrum 

Publicatiedatum: 09-07-2021

Vandaag heeft Rochdale een exclusiviteitsovereenkomst met de gemeente Amsterdam getekend voor de bouw van een gemengd woningcomplex in de Weespertrekvaartbuurt.

Deze buurt ligt in de opkomende stadswijk Overamstel. Het gaat om twee torens met daarin 68 sociale huurwoningen. Op de begane komt een ouder-kindcentrum (OKC), tussen de woonblokken in wordt een groene daktuin voor de bewoners aangelegd. Het bijzonder duurzame gebouw krijgt ook groene gevels, geveltuinen en nestkasten voor vogels. In de bodem wordt een energiezuinige warmte-koude-opslag aangelegd. Het gebouw krijgt de naam ‘The Rock’.

Hilde Gründemann (hoofd Gebiedsontwikkeling Rochdale) en Dries Drogendijk (ambtelijk opdrachtgever Grond en Ontwikkeling, gemeente Amsterdam) hebben vanmorgen hun handtekening gezet onder de financiële afspraken en de ruimtelijke en functionele uitgangspunten. Het project, inclusief ouder-kindcentrum wordt ontwikkeld door Rochdale. Het OKC zal ‘turn key’ worden uitgenomen door de gemeente. Het ontwerp van het complex is van architectenbureau atelier PUUUR. De selectieprocedure voor een aannemer is in volle gang. 

De lage toren, aan de kant van het Bajeskwartier, krijgt sociale huurwoningen van ongeveer 61m2. Deze zijn bedoeld voor gezinnen. In de hoge toren, bij het kruispunt met de Wenckebachweg, komen woningen van ongeveer 28m2 voor jongeren. De bouw start naar verwachting volgend jaar, zodra de omgevingsvergunning is verstrekt en de overeenkomst met de aannemer is gesloten. 

Deel deze pagina